Начало / Новини / Практични съвети за спестяване на пари при ремонт на апартамент

Новини

Практични съвети за спестяване на пари при ремонт на апартамент

Ремонтите са неизбежна част от нашия живот. Понякога са много спешни и наложителни, друг път искаме да направим малки освежителни промени. И в двата случая разходите не са малки. 

При новото строителство един от многото плюсове са именно по-ниските ремонтни разходи. Ако сте избрали ново строителство, е по-малко вероятно да се нуждаете от голям и скъп ремонт. Когато купувате жилище в стара сграда трябва да сте подготвени, че по-голямата част от тях не са ремонтирани. При новото строителство основните ремонтни дейности в апартамента вероятно вече са завършени. Това значи, че ще си спестите доста голям разход. Вероятно ще се нуждаете само от освежителните промени като боядисване например, но това няма да Ви отнеме много време и средства. 

В този блог пост ще Ви дадем няколко практични съвети за спестяване на пари при ремонт на апартамент, които могат да помогнат на всеки. 

Купувайте по-изгодни материали

Когато правите ремонт, значителна част от средствата отиват за покупка на материали. Нашият съвет е при избор на даден материал, водещ критерий да е качеството му. По-добрият вариант е да пазарувате от складове, хипермаркети за продажба на едро или от физически лица, които не се нуждаят от дадени материали и ги продават на символични цени. Следете промоциите и разпродажбите. 

Изчислете материалите

Важно е да изчислите материалите, които ще са ви необходими. Така няма да давате повече пари от необходимото. На повечето материали има разходни норми. Това ще помогне да се изчисли количеството материал и ще ви спести излишни разходи. 

Наемете специалисти, ако не можеш да се справиш сам

Ако нямаш опит в строителството и интериорния дизайн или нямаш време да се грижиш за ремонта, по-добре е да наемеш специализиран екип, отколкото самостоятелно да стартираш проект за реновиране на апартамента. Това е грешка, която много хора допускат. Така ремонтните дейности се проточват във времето и често са извършени некачествено. Това може да увеличи разходите. По-добрият вариант е да наемете специалисти, които да свършат работата вместо вас. 

Ние от Идея Хоум, се стремим да създаваме стилни сгради, съчетавайки качество на изпълнение и красива архитектура. Стремим се да съчетаване функционалност на единиците и удобна локация на сградите, в които нашите клиенти да се чувстват комфортно и сигурно. Ние искаме клиентите ни да получат своя дом мечта. 

Ако търсите мечтания дом и още не сте го намерили, можете да разгледате нашите модерни строителни и архитектурни решения. Разгледайте секцията “Новини” в нашия сайт, ако искате да разберете всичко най-интересно и важно за строителството. 

Ние от Идея Хоум сме винаги готови да Ви помогнем. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас.