Начало / Новини / Пет причини да изберем новото пред старото строителство

Новини

Пет причини да изберем новото пред старото строителство

Повечето хора, които са решили да инвестират в жилище винаги се чудят на кое да заложат - ново или старо строителство. Това е една дилема, през която минава всеки. Отговорът обаче зависи изцяло от Вас. Зависи от Вашите възможности, предпочитания и нужди. За да вземете правилното решение за себе си, трябва да знаете какво искате и какво търсите. Освен това трябва да разберете какви са предимствата на всяко едно строителство.

Всеки вид строителство има своите предимства и недостатъци, но плюсовете на новото строителство надделяват. Те със сигурност не са един или два, а са много повече и са от съществено значение за всеки един човек. Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерен дизайн, стил и функционалнос. В този блог пост ще разгледаме пет причини да изберем новото пред старото строителство.

  1. Модерен дизайн

При новото строителство модерният дизайн и архитектура са винаги налице, докато при старото строителство те липсват. Това е сред основните предимства, тъй като новите сгради използват най-добрите практики от традиционното строителство, но ги съчетават и с новите тенденции. Така се получава съчетание между сигурност, качество и модерни и красиви детайли. Те могат да се срещнат, както в цялостната фасада на сградата, така и в интериора. Новото строителство обикновено идва със съвременния облик на сградата, докато при старото строителство това не може да се намери.

Дори да не обръщате толкова голямо внимание на сградата отвън, при новото строителство се забелязват модерен дизайн и архитектура и вътре в сградите. Общите части са с по-хубав дизайн и доста по-добре поддържани. Всичко е чисто и приятно. 

Това е доста голям бонус и определено е една от причините да заложите на новото строителство. 

  1. Нови технологии и висококачествени материали

Друго много важно предимство са висококачествените материали и новите строителни технологии. Това, което се обещава при новото строителство са качествени материали, добро изпълнение и последни тенденции при довършителните работи. 

Използват се актуални материали от най-високо ниво, което дава усещане за сигурност. Тъй като има гаранция и строителят носи отговорност, можете да бъдете сигурни. Освен това доста често има инвеститори, които следят и контролират изпълнението, което може да Ви даде една допълнителна гаранция.

Сега се използват и електронни инструменти, с които по-лесно се постига прецизност и се обръща голямо внимание на всеки един детайл. Използват се последните тенденции и благодарение на тях се постига най-добро изпълнение при всеки един етап на работа.

  1. Устойчива инвестиция

Това е сред основните предимства за всеки един човек решил да инвестира в недвижими имоти. В повечето случаи новото строителство е по-скъпо от старото, но е много по-устойчива инвестиция, тъй като експертите смятат, че качественото ново строителство ще повишава цените си. Това е една добра инвестиция, която ще донесе приходи при евентуална продажба. Ако купувате на “зелено” може да попаднете на много добри цени и изгодна инвестиция. Тук може да прочетете всичко най-важно за имотите на “зелено”.

Общото мнение на пазара на имоти е, че качественото ново строителство ще запази или повиши цената си. Такава добра инвестиция си заслужава и ще Ви донесе спокойствие при евентуално рефинансиране или продажба. Повече за устойчивото строителство, можете да прочетете в нашия блог. 

  1. Висока енергийна ефективност

Високата енергийна ефективност е една от основните причини хората да избират новото строителство. Новите жилищни сгради са далеч по-ефективни.

Месечните разходи са значително по-ниски. Разходите за отопление например са много по-ниски, отколкото в по-стара сграда. При новото строителство се използват материали и технологии за топлоизолация, които са по-енергоефективни. Например окачените външни фасади на сградите задържат допълнително топлина в жилищата, което повишава енергийната ефективност. Освен това се поставят висококачествени дограми, които също подпомагат цялостната топлоизолация на жилищната сграда.

  1. По-ниски ремонтни разходи

Жилищата в повечето по-стари сгради се нуждаят от ремонт. Когато купувате жилище в стара сграда трябва да сте готови да платите за освежителен ремонт, защото по-голямата част от тях не са ремонтирани. При новото строителство основните ремонтни дейности в апартамента вероятно вече са завършени. Това значи, че ще си спестите доста голям разход. Вероятно ще се нуждаете само от освежителните промени като боядисване например, но това няма да Ви отнеме много време и средства.  

Това са пет от най-важните причини да изберете новото пред старото строителство. То има много и най-различни предимства и никое от тях не трябва да се пренебрегва, но всичко зависи от Вашите предпочитания и нужди. Интересът за покупка на нови жилища все повече расте и всеки един човек минава през дилемата какво да избере. За да разберете всичко най-важно за закупуването на жилище, можете да прочетете блог поста ни. 

Това са сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.