Начало / Новини / Критерии при избор на жилище

Новини

Критерии при избор на жилище

Домът често е най-голямата финансова инвестиция, която ще направите през живота си. Точно затова, трябва да изготвите план предварително и да се съобразите с много неща. 

Много често хората не са наясно какво трябва да знаят предварително за един апартамент преди да го закупят и правят грешки. Забравят за някои важни неща, които трябва да следят. Освен това не знаят какви документи са им необходими и каква точно е процедурата. Всичко това забавя и усложнява покупката. В нашия блог можете да откриете отговори на голяма част от тези въпроси. Тук можете да прочетете всичко най-важно за покупката на недвижими имоти

Когато търсим нов апартамент, има няколко важни неща, на които е необходимо да обърнем внимание. Разбира се, всички се вълнуваме от цената и големината на апартамента. Някои имат своите предпочитания за вида на строителството, други много държат на определен етаж. Всеки обръща внимание на различни неща, които са най-важни за него. Ние направихме списък с едни от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание при избор на жилище. 

Локация

Специалистите винаги съветват да обръщаме особено голямо внимание на локацията. Това е едно от най-важните неща за един имот. От локацията зависи и цената на апартамента и това колко може да се покачи тя в бъдеще. Ако сте решили да инвестирате в имот, който след това да отдавате под наем или да продадете след време с цел печалба, то локацията е едно най-важните неща, на които трябва да заложите. 

Много е важно да изберете имот с добро местоположение, което да съчетава удобство, добра инфраструктура и да е в близост до най-важните за Вас неща. За семейства с деца е добре да се търси жилище с училища и детски градини в близост. В блога ни можете да прочетете кои са най-добрите локации за ново жилище в София

Етаж

На стойността на жилището се отразяват и етажът, на който се намира, общия брой етажи, наличието на асансьор, улесняващ достъпа до тях. Всеки етаж има своите предимства и недостатъци. Много хора не харесват първите и последните, а искат среден етаж, но според нас няма защо да е така. Всеки етаж има предимства в зависимост от Вашите предпочитания. Повечето предимства и недостатъци на определен етаж зависят и от сградата, в която се намират. Можете да прочетете блог поста ни за предимствата и недостатъците на ниските и високите етажи.

Качество на строителните материали и общите части

Все повече хора обръщат внимание именно на това. Често хората предпочитат ново строителство именно заради високото качество на материалите.

Фасадите и общите части на новото строителство са много добре поддържани и запазени затова то е и по-предпочитано от купувачите. Тези фактори определят и крайната цена, която в повечето случаи е по-висока от старото строителство заради високото си качество. Предимствата на новото строителство можете да разгледате в блога ни.

Жилище, което отговаря на нуждите Ви

Вашият първи приоритет трябва да бъде намирането на дом, който да отговаря на Вашите нужди и да ви помогне да изградите живота, който искате.

Вашите нужди и желания трябва да са на първо място. Изберете апартамент, който отговаря на критериите Ви. Пазарът на жилища е твърде непредсказуем, за да си купите дом само защото смятате, че той ще доведе до голяма краткосрочна финансова възвръщаемост. Това разбира се може да се случи, но ако купувате жилище, за да живеете в него няколко години не трябва да се интересувате само от неговата възвръщаемост. Вашите нужди трябва да са на първо място. Нашият екип изготви лист с въпроси, който ще Ви помогне да направите своя списък с желания.

Изложение

Изложението определено е важен фактор за някои хора и са готови да платят за това.

Разпределение

Друг основен фактор при избор на жилище е е големината на стаите и тяхното разпределение. Важно е да се отбележи, че стаите ще изглеждат измамно по-големи, когато те са празни и ще изглеждат по-малки, когато има множество мебели в тях.

Добър съвет при оглед на жилище е да се опитате да си представите нещата напред в близкото бъдеще. Дори ако апартаментът ви изглежда идеален за вашите настоящи нужди, замислете се дали той ще е достатъчен, ако семейството ви се увеличи.

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.