Начало / Новини / “Архитектурно-строителна седмица” – от 29 март до 1 април

Новини

“Архитектурно-строителна седмица” – от 29 март до 1 април

Архитектурно-строителна седмица

Българското строително изложение "Архитектурно-строителна седмица" ще се проведе за 23-и път от 29 март до 1 април 2023 г.,  в Интер Експо Център, съобщават от Центъра.

"През изминалата година изложението утвърди водещите си позиции за България и Балканите. Включиха се 211 изложители с над 660 бранда от 11 държави", коментират организаторите. Сега мащабите на "Архитектурно-строителна седмица" чувствително ще нараснат. Заедно с АТЕСТ Експо, "Грийн енерджи" (Green Energy) и в симбиоза с водещото мебелно изложение "Експомебел", общата изложбена площ ще надхвърли 19 000 кв. м. Продължава и развитието на концепцията за професионална съпътстваща програма, след като през миналата година в повече от 10 формата бяха дискутирани тенденциите, иновациите и актуалните въпроси в различните сегменти на сектора.

Енергийната ефективност и прецизното сегментиране

Всяка от изложбените зали е посветена на конкретни компоненти от строителството, разказват от Интер Експо Център. В отделни пространства ще открием решения за "Довършителни дейности", "Врати, прозорци и фасади", "Дървени конструкции", "Строителнo оборудване и механизация", "Вертикално планиране и ландшафт", "Индустриално строителство и оборудване", "Сградната автоматизация", "Отопление и ВиК".

В зала 4 е предвидено представяне на потенциала на енергийната ефективност, възобновяемата енергия, управлението на отпадъците и рециклирането им, смарт системи, електромобилността. Още с обявяването си Green Energy се превърна в неделима част от "Архитектурно-строителна седмица", обединявайки високотехнологични и ефективни решения, които са в основата на съвременното строителство, посочват от Интер Експо Център.

Настъплението на големите машини

След големия интерес и рекордните сделки през 2022 г., паралелно с "Архитектурно-строителна седмица", за втора поредна година врати отваря АТЕСТ Експо. Реализирано с усилията на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), в Интер Експо Център ще видим впечатляващи машини от сегментите на строителната, минната и горската техника.

Важна съставка в изложбения микс от 29 март до 1 април в Интер Експо Център е "Експомебел". За втора поредна година форумът на мебелната промишленост, обзавеждането и интериорния дизайн влиза в симбиоза с "Архитектурно-строителна седмица". Освен мащабната си бизнес платформа, "Експомебел" приема две ключови събития. На DIBLA DESIGN AWARDS 2022 ще бъде излъчен Дизайнер на годината. А Conceptual Talks събира дизайнери, инженери, архитекти и строители, които ще дебатират актуални теми.

Билети: онлайн и на касите на Интер Експо Център

Цена на билет онлайн: 7 лв. до 28.03.23 г.; 15 лв. в дните на изложението

Цена на билет на място: 15 лв.

Вход свободен за ученици и студенти срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка!


Източник: БТА