Начало / Новини / Castanea Residence - Част От Реализираните Ни Проекти

Новини

Castanea Residence - Част От Реализираните Ни Проекти

Представяме Ви една от нашите сгради - Castanea Residence. Тя е един от нашите реализирани проекти. Вдъхновение за името на сградата почерпихме от кестенът. Това е величествено дърво, което освен всичко останало е и символ на град София. Кестенът има дълбоки корени и помага на стресираните хора да подредят мислите си. Той е емблематичен за нашата столица, излъчва ведрост и радост, символ е на дълголетие и мъдрост. Това ни накара искрено да се вдъхновим и да кръстим сградата си на него.

В името се крие дълбока символика, но освен всичко това, носи усещане за елегантност и стил, качества които се покриват с всеки аспект на сградата. Добрата архитектура съчетава в себе си много компоненти, които са важни за цялостния вид на сградата. Зад добрия и семпъл дизайн стои дългогодишния опит на добре сработен екип, затова вярваваме, че името Castanea пасва особено добре на този проект на IDEA HOME.

Модерният облик на Castanea Residence e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят строга, но уютна композиция. Основния цвят на сградата е бял, за да дава усещане за чистота и изтънченост и да служи като платно за постигане на контраст между останалия ансамбъл от различни материали като бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Сградата се състои от две основни тела, едното на шест, другото на три етажа, ясно определящи характерната функционалност. Въпреки различното предназначение, е пресъздадено усещане за цялост, постигнато посредством специфичността на основните архитектурни елементи и обща линия на партерното ниво. По-голямото тяло е жилищно, с магазини и подземна паркинг зона, а по-малкото е предвидено изцяло за административните нужди на район Овча Купел – СО.

Castanea Residence притежава безупречната архитектура, добра и комуникативна локация. Освен това е висококачествено изпълнена и това я превръща в неповторим проект на територията на квартал Овча купел.

Допълнителна информация за сградата и общите технически параметри може да откриете тук.

Локацията на вашия дом е от изключително значение, за това всяка от нашите сгради се намира комуникативна и добра локация. Castanea Residence не прави изключение! Тя е разположена в старата част на квартал Овача купел на ул. Любляна. Близо до сградата минават няколко автобусни линии, което прави локацията много комуникативна. В непосредствена близост се намират много училища и детски градини, което прави сградата изключително привлекателна за семейства с деца. Освен това има голям брой развлечения и магазини. Ако искате да разберете повече за местоположението на сградата, можете да го направите от тук.

В тази сграда няма повече обекти за продажба, но сме сигурни, че ще намерите своя мечтан дом при нас. Ако имате интерес изпратете ни Вашето запитване или се свържете с нас, а ние ще отговорим на всички Ваши желания. 

Зададохме няколко интересни въпроса на нашите служители, които участваха в проекта, за да успеете да се докоснете до същността му и да разберете някои подробности. Ето и как отговориха те:

Как дойде идеята за този проект?

- С идването на идеята за име на проекта, започнахме да се водим от символиката на кестена за дълголетие и мъдрост и подбрахме архитектура, която, с класическите си форми и дизайн, да е дълговечна и никога да не остарее.

А как започна той?

- С много споделени идеи и обсъждания между колеги и приятели.

Успя ли да достигне Вашите очаквания?

- Да, като дори успя да ни инспирира, с имплементирането на някои нови идеи и похвати за предстоящи наши проекти.

С какви трудности се сблъскахте при изпълнението на проекта?

- Всеки един обект си има своите специфики и съображения, които диктуват начинът му на изпълнение. С избирането на даден имот за осъществяване на инвестиционните си цели и преминавайки през всичките етапи на проектирането, човек не винаги е способен да предвиди в такава степен на детайлност последователността на дейностите при изпълнение, в каквато на нас ни се иска.

Какво прави сградата уникална?

- Ако архитектурата на сградата, с изчистения си детайл и топло фасадно осветление не ви грабнат, Ви предоставяме втори шанс, със зелените външни пространства, местата за отдих и арт постановката с човешки силуети, красиво осветени под тъмното нощно небе. Но ако и това не Ви достигне, за да се впечатлите, Ви каним да надникнете във фоайето на сградата, което като машина на времето, ще Ви пренесе в атмосферата на един романтичен град, с впечатляваща стара архитектура и красива история.

Какво по-интересно може да ни споделите за създаването на сградата?

- Интериорът на сградата е претворен в същинско свърталище на изкуството, което ще Ви накара да погледнете живота през призмата на хармонията и красотата на твореца.