Начало / Новини / Цeнитe нa жилищaтa в тpитe нaй-гoлeми гpaдa cлeд Coфия пoчти се изpaвниxa

Новини

Цeнитe нa жилищaтa в тpитe нaй-гoлeми гpaдa cлeд Coфия пoчти се изpaвниxa

Нарастване на цените на жилищата продължи да бъде отчитано в  големите градове в страната. Цените на недвижимите имоти в България се повишиха много последните две години. Заедно с цените се повиши и интересът. Той продължава да расте и в момента, въпреки че експерти смятат, че ръста скоро ще се успокои. 

Всичко, което се случва на нашия пазар е аналогично на всичко, което се случва и с пазара по света. Това се дължи на много фактори. Заради пандемията пазарът се промени много. Тя удари икономиката и попречи на много бизнеси. Най-различни ниши бяха заплашени от фалит. Пазарът на имоти обаче расте в почти всички големи икономики по света. Пандемията е довела до ръст в цените на жилищата. Повишението е наистина мащабно. Това от своя страна създава сериозни тревоги сред икономистите относно финансовата стабилност. Повече за поскъпването на цените и как ние се справяме с него, можете да прочетете в блога ни. 

Експертите отчитат, че цените на жилищaтa в големите градове в България продължават да нарастват. Цените в тpитe нaй-гoлeми гpaдa cлeд Coфия пoчти ce изpaвниxa.

Нарастване на цените на жилищата продължи да бъде отчитано във всеки от първите шест по-големина областни града. Най-значително бе поскъпването на жилищата във Варна (10.8%). 

В Пловдив поскъпването на жилищата вce oщe не е дocтигнaло двyцифpeни cтoйнocти. B гpaдa ce oтбeлязвa пoĸaчвaнe нa гoдишнa бaзa oт 9,5% в ĸpaя нa минaлaтa гoдинa.

Апартаментите по морето стават все по-актуални особено за българите, които си купуват ваканционни имоти там през последните няколко години. Охлаждане на пазара се отчита в някои градове, но не и по черноморието. Във Варна има най-голям ръст на сделките. Големият интерес води и до по-високи цени. Повече за интересът към апартаментите на морето можете да прочетете в нашия блог. 

Тенденцията от няколко години насам е да се търси ново строителство. Ако не знаете кое да изберете, прочетете нашия блог пост - Защо да изберем новото строителство

Новото строителство се налага като предпочитана категория, особено сред по-новите поколения купувачи. Все по-активни стават младите хора, които предпочитат къщи или апартаменти в малки бутикови сгради или в затворени комплекси в бързоразвиващите се райони. Кое е най-подходящото място за нов дом в София, можете да разберете тук.  Много хора в предпенсионна възраст също се оглеждат за инвестиция в луксозен имот, търсейки стабилно и доходоносно вложение за спестяванията си.

Ние от Идея Хоум изграждаме безупречни сгради на максимално удобни локации с високо ниво на достъпност и комуникации, реализирани чрез най-добрите материали и инженерни практики и съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност.

Сградите на ИДЕЯ ХОУМ не са просто бизнес, а дългосрочна връзка с клиента, мост, по който вървим заедно с устремен поглед в бъдещето и с надежда за един по-добър град за всички нас!

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.