Начало / Новини / Четиристайните апартаменти са на мода

Новини

Четиристайните апартаменти са на мода

Интересът към по-големите жилища продължава да се увеличава в международен мащаб. В България този интерес също се покачва. Ръст на този интерес има от 2017 година насам, но от началото на коронавируса се е увеличил драстично.

Делът на закупените двустайни жилища спада и достига 30%, а на тристайни са 50% от закупените апартаменти. Делът на четиристайните жилища нараства до 10%.

Все по-модерни стават големите жилища с повече от 2 спални. Повечето хора започнаха да търсят удобство и големина, защото прекарват повече време в дома си. 

Често се налагаше да работим или да учим от вкъщи. Когато цялото семейство остане у дома, трябва много повече пространство, за да може всеки да върши задълженията си. Купувачите търсят по-голяма жилищна площ, където да пренесат пространства за работа и учене, затова големите и луксозни жилища се превръщат в много желани.

Търсенето на жилища все повече се усилва. Увеличаването на платежоспособни клиенти в световен мащаб е една от причините да се търсят все по-луксозни или по-големи имоти. 38% от платежоспособните клиенти предвиждат подобен тип инвестиция през следващите три години. За да бъдат клиентите във възможно най-добра позиция, експертите съветват да планират инвестицията си отрано. Ако сте решили да инвестирате в нов имот, прочетете как да изберете перфектното жилище за Вас

Тенденцията от няколко години насам е да се търси ново строителство и това се запазва по време на пандемията. Ако не знаете кое да изберете, прочетете нашия блог пост - Защо да изберем новото строителство. Новото строителство се налага като предпочитана категория в сегмента на луксозните имоти, особено сред по-новите поколения купувачи. Все по-активни стават младите хора, които предпочитат къщи или апартаменти в малки бутикови сгради или в затворени комплекси в бързоразвиващите се райони на София, както и в полите на Витоша. Кое е най-подходящото място за нов дом в София, можете да разберете тук.  Много хора в предпенсионна възраст също се оглеждат за инвестиция в луксозен имот, търсейки стабилно и доходоносно вложение за спестяванията си.

Скоро очаквайте нашата нова сграда SHEPA. В нея ще можете да откриете 88 разнообразни жилища – студиа, лофтове, едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти.

ШЕПА е разположена в югозападната част на столицата, в близък до планината урбанизиран район.

Дизайнът ѝ се характеризира с отчетлив съвременен архитектурен подход, чисти функционални решения и добре обмислени детайли. Тя събира търговски обекти и многофункционална зала с обществен достъп, широка гама от апартаменти с индивидуални размери и идентичности, като предлага качествен живот за хора в различни житейски ситуации и им осигурява разнообразна и оживена среда.

Ако имате интерес, изпратете ни Вашето запитване или се свържете с нас.

Това са сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.