Начало / Новини / Включване на енергийна ефективност в строителството

Новини

Включване на енергийна ефективност в строителството

Едно от най-големите предизвикателства, което човечеството среща в 21-ви век е глобалното затопляне. С проектирането и строителството на устойчиви и енергийно ефективни сгради, можем да минимализираме общото въздействие върху околната среда.

Строителството е от секторите, който оставя най-траен отпечатък върху околната среда, тъй като изразходва значителни ресурси. Устойчивото строителство цели да намали разходите на тези ресурси и да ограничи вредните емисии.

Практиката показва, че енергийно ефективните сгради са много по-добрата алтернатива на конвенционалните сгради. Освен че са по-комфортни, те създават по-здравословна среда за техните обитатели. Енергийно ефективните сгради са създадени, за да подобрят начина ни на живот и да създадат една по-добра среда за нас и бъдещото поколение. Този вид строителство оптимизира икономическата стойност, ефективността и живота на сградите. Именно това превръща тези сгради в отличен избор за инвестиция.

Устойчивите сгради използват екологични и възобновяеми източници на енергия. Става въпрос не само за строителните материали, а и за ресурси в областта на отопление, охлаждане, водоснабдяване, електрозахранване и други. Освен това производството на отпадъци намалява. Всичко това създава една здравословна среда, която подобрява начина на живот, а именно това търсят все повече хора.  Повече за устойчивото строителство можете да прочетете в нашия блог. 

Независимо че хората са отворени към идеята да живеят в по-енергийно ефективни сгради, все още се строят и много конвенционални сгради. Това се дължи главно на разбирането, че цената на енергоефективните сгради е значително по-висока. 

Наблюдава се обаче тенденция за изравняване на цените в рамките на следващите 10 години, поради нарастващото търсене на енергийно ефективни сгради и компоненти.

Надвисналите над света климатични промени правят ефективното използване на енергията особено важно. Сградите са сред най-големите енергийни консуматори и това трябва да се промени. Наближава срокът, в който България, като и всички останали страни от ЕС, трябва да подсигурят всички нови сгради да имат близка до нулева консумация на енергия.

Ние от Идея Хоум подкрепяме изцяло включването на енергийна ефективност в строителството. Стандартното строителство се стреми към краткосрочни приходи. Не се интересува от ефективността, продължителността на живот на сградите или екологичното им влияние. При устойчивото строителство е точно обратното. При него не е важно да има краткосрочни печалби, а дългосрочни, които наистина да си заслужават. 

Ние реализираме проектите си чрез най-добрите материали и инженерни практики. Те са винаги съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. 

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

При интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.