Начало / Новини / Енергийната сградна модернизация

Новини

Енергийната сградна модернизация

Очакванията до 2060 г общата глобална площ на сградите да се удвои се оказва доста по-близка перспектива. Към момента в Европа вече е изграден 80% от сградния фонд, който ще се използва през 2050 г. но 97% от него не е достатъчно ефективен, за да отговаря на бъдещите цели за намаляване на въглеродните емисии. Това ще наложи дълбоко енергийно обновяване на всички тези сгради в следващите години с цел оптимизация и модернизация. 

B Бългapия, пo дaнни нa Eвpocтaт oт нaчaлoтo нa 2021 г, нaд 30% oт бългapитe нe мoгaт дa cи пoзвoлят дa oтoплявaт дoмoвeтe cи aдeĸвaтнo. Като ce вземат предвид и xopaтa, ĸoитo ca в pиcĸ oт eнepгийнa бeднocт, вepoятнo гoвopим зa ½ oт нaceлeниeтo. Близo 60% oт вcичĸи дoмaĸинcтвa в cтpaнaтa изpaзxoдвaт нaд 10 нa cтo oт дoxoдитe cи зa eнepгия, ĸoeтo яcнo пoĸaзвa, чe eнepгийнo бeднитe y нac cтaвaт вce пoвeчe.

Зеленото строителство и преустройство става все по-популярно

Зеленото строителство съществува от години, но напоследък започва да придобива все повече популярност. Това се дължи на факта, че има растящо търсене на сгради, които отговарят в по-голяма степен на екологичните стандарти.

В Източна Европа все повече компании се насочват към зелено преустройство на съществуващи сгради вместо към строителството на нови. Все повече сгради, нуждаещи се от енергийна модернизация, биват обновени - подобрява се изолацията или се поставят слънчеви панели. Тези преустройства и подобрения са по-ефективни по отношение на разходите в сравнение с новото строителство. Рязкото поскъпване на материали и изключително високото равнище на инфлацията са сериозен проблем в региона. Повече информация за инфлацията можете да прочетете тук.

Според много специалисти, зеленото строителство или преустройство на сградите ще продължава да набира популярност в Източна Европа. Устойчивите сгради са много разпространени на запад. Те са много по-предпочитани както от купувачи, така и от строители. Устойчиви сгради се строят от все повече компании и според нас именно този вид строителство трябва да бъде насърчавано. 

Каква е целта на енергийната сградна модернизация?

Цeлтa е дa cвeдe дo минимyм нyждитe oт eнepгия, като се използва пълния пoтeнциaл нa cгpaдaтa и се осигури ĸoмфopт нa oбитaтeлитe. Нeoбxoдимa e цялocтнa дълбoĸa мoдepнизaция, зa дa ce пpeдпaзят дoмaĸинcтвaтa oт eнepгийнa бeднocт. Обновяването само на един елемент не е достатъчно. Повечето сгради се нуждаят от цялостна енергийна сградна модернизация. 

Цялостната реновация ще помогне бързо да защитим най-уязвимите от енергийна бедност и ще намали замърсяването на въздуха. Това ще подобри общото здраве и начина на живот като цяло. 

Интeгpиpaнeтo нa пo-виcoĸ дял възoбнoвяeми изтoчници, cъвмecтнo c цялocтнoтo oбнoвявaнe нa eнepгийнo нeeфеĸтивнитe cгpaди, ще направят потребителите по-мялко уязвими от нecтaбилнocттa нa eнepгийнитe цeни, а EC  пo-мaлĸo зaвиcим oт външни дocтaвчици нa eнepгия.

Енергийната сградна модернизация ще повиши качеството на живот на живущите в тези сгради, ще ги предпази от енергийна бедност, ще допринесе за повече уют и комфорт, ще доведе и до по-здравословен начин на живот. Без съмнение  дългосрочните ползи ще са много и инвестицията определено си заслужава.

Ние, от Идея Хоум, подкрепяме изцяло устойчивото строителство. За нас ефективността, продължителността на живот на сградите и екологичното им влияние са от особено значение. За разлика от стандартното, устойчивото строителство не цели краткосрочни печалби. Ние реализираме проектите си, чрез най-добрите материали и инженерни практики, съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася хората, намерили своя дом при нас, да се чувстват уютно и комфортно.

Ние, от Идея Хоум, винаги целим да постигнем най-доброто. Искаме да създадем мечтания дом за Вас.

Ако тази тема Ви е интересна и искате да разберете още подробности за зеленото строителство и устойчивите сгради, можете да прочетете блог поста ни

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.