Начало / Новини / Фасада на годината 2020-2021

Новини

Фасада на годината 2020-2021

Баумит отново организират своят конкурс “Фасада на годината”. “Фасада на годината 2020-2021” е 16тото издание на този конкурс. Целта му е да бъдат оценени сградите, които съчетават творческото виждане на архитекта с високото качество на използваните продукти и професионално изпълнение, като с това допринасят значително за култивирането на населените места и ландшафта в Република България.

В тазгодишното издание участват 75 обекта, които са разделени в шест категории. Категориите са:

  • Еднофамилни къщи - ново строителство    

  • Жилищни сгради - ново строителство    

  • Нежилищни сгради - ново строителство    

  • Термично саниране    

  • Реновиране на исторически сгради    

  • Вдъхновени от структурата 

През месец ноември 2021 г. професионално жури, съставено от изявени представители на строителния бранш, ще определи по максимум 6 обекта от всяка категория, които ще получат възможността да участват в международния конкурс на Баумит интернационал Life Challengе.От номинираните 6 обекта във всяка категория професионалното жури определя първа, втора и трета награда „Фасада на годината 2020-2021“.  Освен това всеки от участниците очаква гласовете на публиката от 01. ноември до 30. ноември 2021 година. Може да гласувате за своя фаворит тук. Всеки посетител на страницата на Баумит България или на страницата на конкурса има право да гласува за представените фасади във всяка една категория. Един посетител може да гласува максимално с пет звезди, за които обекти прецени. Обектът, получил най-много гласове онлайн, ще бъде награден със статуетка и почетна грамота “Фасада на публиката”. Победителите в конкурса „Фасада на годината“ 2020-2021 ще бъдат оповестени публично през декември.

Идея Хоум е част от конкурса в категорията “жилищни сгради” със своята сграда Home Residence Sofia. Обектът e ситуиран на комуникативно място в имот, разположен между булевард и вътрешноквартална улица в столичния квартал Надежда. Търсеният стил на сградата е модерен с едри и чисти форми и ясни обеми, облицовани с HPL ламели, изпъкнали от равнината на фасада, която е решена в тъмносива силикатна мазилка. Може да прочетете повече за сградата в нашия блог пост. Гласувайте за нас тук.

Наша сграда има още и в категория “нежилищна сграда”. В тази категория ще откриете Castanea Residence. Модерният облик на Castanea e постигнат с едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли. Основният цвят на сградата е бял с акценти от варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло. Безупречната архитектура и високото качество на изпълнение прави CASTANEA неповторим проект. Ако тя е Вашият фаворит, гласувайте тук. Ако искате да научите нещо повече за тази сграда, можете да прочетете в нашия блог

Вашата подкрепа е много важна за всички нас от Идея Хоум и ще се радваме да я получим! 

Благодарим Ви!