Начало / Новини / Home Residence Sofia на „IDEA HOME“: оптимален баланс между атрактивен екстериор и функционалност

Новини

Home Residence Sofia на „IDEA HOME“: оптимален баланс между атрактивен екстериор и функционалност


Ивайло Митев – управител на „Idea Home“: „Важно за нас при изготвяне на заданието за проектиране беше, както обикновено, да постигнем оптимален баланс между екстериор и функционалност. По отношение на реализацията на вход А, на който направихме първа копка през януари 2017г., вече е почти изграден на ниво груб строеж. В момента разработваме специфичните детайли за оформяне на фасадата и интериора на общите части. Това винаги е било приоритет за нас, при всичките ни сгради, тъй като прилагането на високи стандарти в изпълнението и подбора на качествени и надеждни системи е задължително за „Idea Home“. Тук е мястото да акцентирам върху някои от основните ни избори свързани с реализацията, като например:

- За топлоизолационната система на Home Residence Sofia, отново сме се спрели на нашите партньори от BAUMIT. Заложихме на 12 см. цялостна композиция, завършена със силиконова мазилка. Останалата част от фасадата, където е поставен и основния акцент на минимистичния архитектурен подход HPL- окачена вентилируема фасада, сме се доверили на австрийския производител, лидер в областта,Fundermax;

- Дограмата по традиция отново ще е на Германиския производител Кьомерлинг – 6- камерен ПВЦ профил с алуминиева капачка от външната страна;

- Асансьорите ще са ORONA-една от най-утвърдените компании в Европа;

- За общитeчасти сме предвидили гранит, както и много индивидуални решения от гледна точка на практичност и иновации, които, за сега, предпочитаме да бъдат изненада за нашите клиенти“.


Освен високото качество на материалите, сериозно внимание е обърнато и на озеленяването. Ивайло Митев споделя, че за него цялостната концепция за вертикално планиране е магия и е водеща при общото възприемане на сградата. Home Residence Sofia ще има творчески оформени зелени площи, алеи и осветление, прецизно имплементирани към цялостната идея. Отделно от това, има идея да бъде изготвен проект за реновиране на съществуваща наблизо детска площадка.

След всички изброени достойнства на проекта, не е изненада и силният интерес, който купувачите проявяват към закупуване на имот в сградата, макар и на такъв ранен етап от реализирането й.


Ивайло Митев – управител на „Idea Home“: „Средната цена при жилищата е около 800  Euro/кв.м, а за търговските площи е между 950 и 1000Euro/кв.м. Ние считаме, че локацията на сградата е изключително добра, районът е с добра инфраструктура и перспективи, което е предпоставка за развитие на стойността на апартаментите във времето. Според нас, въпреки, че звучи малко нескромно, HOME RESIDENCE SOFIA Е и ЩЕ остане един от най-забележителните проекти в тази част от столицата. По отношение на покупката „на зелено“, притеснения е имало винаги и си мисля, че те са, донякъде, задължителни, за да служат като един от инструментите за коригиране на пазара“.


Според инвеститора, това което прави впечатление е, че клиентите са по-аналитични. Правят изключително задълбочени проучвания на строително-инвестиционните компании, добре запознати са със специфичните технически характеристики на конкретния проект, провеждат сравнителен анализ на алтернативните предложения.

Ивайло Митев – управител на „Idea Home“: „Така, клиентите идват при нас с ясно мотивирано желание и решение за покупка. Подхождайки по този начин, те управляват риска и за тях покупката „на зелено“ е по-скоро добре преценен ход от гледна точка възможност за избор и цена, а не авантюра с неясен край“.