Начало / Новини / HOME RESIDENCE SOFIA - Модерна и Функционална

Новини

HOME RESIDENCE SOFIA - Модерна и Функционална

Представяме Ви жилищна сграда Home Residence Sofia  находяща се в ж.к. Връбница 1. Тя е един от нашите реализирани проекти. Както всяка една от нашите сгради, Home Residence Sofia е с безупречно качество и е създадена не само модерно, но и с изключителна функционалност.

Сградата е съставена от два входа - Вход А и Вход Б. Сградата се намира на комуникативно място - между булевард Ломско шосе и вътрешноквартална улица, в непосредствена близост до метростанция „Бели Дунав“.

Стилът е модерен с едри и изчистени форми, характеризиращи ясно композиция от обемни, облицовани с HPL ламели, изпъкнали от равнината на фасадата.

Училищата и детските градини, разположени в близост, осигуряват спокойствие за всички семейства с деца, живеещи в сградата. Медицинският център, находящ се в бл. 634 и храм Свети Николай Чудотворец, също допринася за спокойствието на живущите. Северният парк и търговските обекти, разположени по протежение на бул. Ломско шосе, са само част от развлеченията, намиращи се в близост. Локацията е изключително атрактивна заради своята комуникативност.

Във функционално отношение сградата има 9 надземни и един подземен етаж

Ивайло Митев – управител на „Idea Home“: „Важно за нас при изготвяне на заданието за проектиране беше, както обикновено, да постигнем оптимален баланс между екстериор и функционалност.

- За топлоизолационната система на Home Residence Sofia, отново сме се спрели на нашите партньори от BAUMIT. Заложихме на 12 см. цялостна композиция, завършена със силиконова мазилка. Останалата част от фасадата, където е поставен и основния акцент на минималистичния архитектурен подход HPL- окачена вентилируема фасада, сме се доверили на австрийския производител, лидер в областта,Fundermax;

- Дограмата по традиция отново ще е на Германския производител Кьомерлинг – 6- камерен ПВЦ профил с алуминиева капачка от външната страна;

- Асансьорите ще са ORONA-една от най-утвърдените компании в Европа;

- За общите части сме предвидили гранит, както и много индивидуални решения от гледна точка на практичност и иновации“.

Освен високото качество на материалите, сериозно внимание е обърнато и на озеленяването. Ивайло Митев споделя, че за него цялостната концепция за вертикално планиране е магия и е водеща при общото възприемане на сградата. Home Residence Sofia има творчески оформени зелени площи, алеи и осветление, прецизно имплементирани към цялостната идея.

Най-големите предимства на сградата са :

  • Изключително добра локация – в близост до Северен парк, училища, детски градини, църква, големи търговски обекти, метростанция "Бели Дунав", добра връзка със Северна дъга и отлична инфраструктура;

  • Оптимален баланс между екстериор и функционалност на сградата;

  • Творчески оформени зелени площи, алеи и осветление, прецизно имплементирани към цялостната идея на проекта;

Ако имате интерес изпратете ни Вашето запитване или се свържете с нас, а ние ще отговорим на всички Ваши желания.  

Зададохме няколко интересни въпроса на нашите служители, които участваха в проекта, за да успеете да се докоснете до същността му и да разберете някои подробности. Ето и как отговориха те:

Как започна проекта?

- С красива идея и много желание, както с всяка мечта.

Успя ли да достигне Вашите очаквания?

- Очакванията ни са много големи и трудно постижими, винаги можем повече и по-добре.

Какво прави сградата уникална?

- Духът, който носи. Всяка наша сграда се стремим да е различна от предходните, като се откроява със своята собствена индивидуалност.

Доволни ли сте от крайния резултат?

- Критичността не ни позволява. Но това е идеята, да бъдем критични, за да сме още по-перфектни в изпълнението на следващата си красива идея.

Какво по-интересно може да ни споделите за създаването на сградата?

- Двата отделни входа, изградени в два напълно независими строителни етапа, макар и изглеждащи като едно цяло отвън, посредством интериорното им оформление сме успели да допринесем за внасяне на различен дух и енергия в същността им, с нотки на индивидуалност и независимост помежду им.