Начало / Новини / IDEA HOME се включи в първата по рода си лятна строителна академия за ученици в град Габрово

Новини

IDEA HOME се включи в първата по рода си лятна строителна академия за ученици в град Габрово

Представители на строителна компания IDEA HOME се включиха  като ментори в първата по рода си лятна строителна академия за ученици. Стартът на 48-те часа, изпълнени с разнообразни активности, беше даден на 21-ви юни 2019 г.. Инициативата събра 60 ученици от 10-ти до 12- ти клас от различни населени места.

Домакин на академията бе община Габрово и кмета Таня Христова, която приветства учениците в „града на първите неща". Мястото неколкократно беше определяно като много специално, тъй като освен географски център на България, то носи историята на множество нововъведения и е гордост за всички габровци.

На академията присъстваха директорите на професионалните строителни гимназии в Хасково, Варна и Бургас.

Академията е опит бизнесът да се справи сам с недостига на квалифицирани кадри в бранша и да потърси решение на проблема с професионалното образование.

Смятам, че личният пример е основополагащ за развитието на младите хора. Те трябва да са наясно, че в нашата професия се създава на строителната площадка, а не на бюрото. Днес им показваме точно това., каза Константин Тенчев ментор от IDEA HOME.

Медийни партньори на събитието бяха stroiinfo.com, в. „Строител", Инженер.bg, и сп. „СТРОИТЕЛИ", а печатната реклама беше дело на COPYCOM.

Oрганизаторите обещават инициативата да продължи и догодина.