Начало / Новини / Тенденции за интериорен дизайн през 2023 година

Новини

Тенденции за интериорен дизайн през 2023 година

През последните няколко години хората започнаха да обръщат все повече внимание на интериорния дизайн и домашния уют. Пандемията ни припомни колко е важно да се чувстваме добре в дома си.

Всяка година тенденциите се променят и нещо ново и различно идва на мода. В днешния блог пост ще говорим за тенденциите в интериорния дизайн през 2023 година.

Cottagecore

Напоследък набира популярност една особено специфична и интересна идея, позната под английския термин „cottagecore”. Cottagecore е стил в съвременната субкултура, популяризиращ идеализирания селски живот и възвръщането към корените. Тази идея възниква през 2010та година, но напоследък набира все повече популярност. 

Много млади хора вече не търсят лъскавия, провокиращ и изпъкващ дизайн, а напротив – обръщат поглед към старото, автентичното и извънградското. През идните години се очаква още по-засилен интерес към интериорния дизайн, в който доминира дървото и естествените материали.

Холистичен дизайн 

Холистичният дизайн се определя като интериора на бъдещето. Обзавеждането на дома зависи от любимите ви цветове, елементи, които ви успокояват.  Хората ще мислят повече за това как интериорният дизайн на една къща ги кара да се чувстват и оттам ще се потопят в това как дизайнът може да ги направи по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни в тяхното пространство.

Заоблени форми

Все по-често се наблюдава омекотяване на правите линии и изразените ъгли.Те са заменени с плавни извивки и кръгли форми - кръгли маси, сферични лампи, овални фотьойли и дивани във формата на полумесец. Новите форми и разнообразните натурални текстури сякаш се вливат една в друга и правят пространството хармонично и някак спокойно.

Изкуство

Интериорите с характер ще бъдат на мода през 2023 година, това стана повече от ясно. Какъв по-добър начин да придадеш и характер, и стойност на атмосферата от изкуството, при това съвсем незадължително то да е скъпо. По-важни са индивидуалност, собствен почерк и характер. Освен картини на художници, може да се внесат арт-елементи под формата на статуетки, свещник или ръчно изработена керамика. 

Екологични домове 

Очаква се преминаване от синтетични материали, като акрил, към органични текстури. Потребителите се насочват към дизайн в хармония с естествения свят, като същевременно изглеждат шикозни.

Ще се насърчи използването на възобновяемите материали като вълна, памук, бамбук, корк в дизайнерските елементи като подови настилки, мебели, текстил.

Класически облик

Причината за популярността е, че класическите щрихи в дизайна на помещенията вдъхват много уют и автентичност. Именно поради тази причина, много специалисти споделят, че тенденцията ще се запази не само през 2023г., но и далеч в бъдещето.

Това са част от тенденциите за интериорен дизайн през 2023 година. В нашия блог можете да прочетете други интересни статии, които да са ви от помощ


Това са сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.