Начало / Новини / Изложбата на Baumit Bulgaria “Фасада на годината”

Новини

Изложбата на Baumit Bulgaria “Фасада на годината”

Изложбата на Baumit Bulgaria “Фасада на годината” е организирана със съдействието на Столична община и има за цел да представи на обществеността едни от най-новите и висококачествени строителни обекти, построени с материали на Баумит.

Фасадите – тяхната цветност и структура влияят ежедневно върху самочувствието на отделния човек и допринасят, той да възприеме населеното място като свое, да се идентифицира с него или обратното – да се чувства като чужденец в собствения си квартал.

В настоящата изложба са представени 2 сгради на IDEA HOME, участвали през 2021 г. в  българския конкурс – Home Residence Sofia и Castanea Residence. Сградата Castanea Residence е сред участвалите и в международния конкурс на марката Баумит “Life Challenge”, който се проведе във Валенсия, Испания през пролетта на 2022 г. От 322 участници, нашата сграда бе отличена и публикувана в петото издание на Baumit Life Book, което се разпространява в 25 държави в Европа.

HOME RESIDENCE SOFIA се откроява в контекста на жилищното застрояване в района. Стилът на сградата е модерен, с едри и чисти форми, подчертаващи ясна композиция от обеми, облицовани с HPL ламели.

През деня графитеносивата силикатна мазилка е озарена от златистия дъбов цвят на изпъкнали от равнината на фасадата ламeли с топлото внушение на дървото. Перфектното съчетание на материалите променя ефекта си на тъмно – фасадното осветление акцентира хоризонталните линии, олекотява обемите, носи усещане за хармония и висок стандарт на обитаване. 

HOME RESIDENCE SOFIA допринася за модернизирането на района, внася ексклузивност в архитектурната среда както за жителите, така и за преминаващите по една от основните пътни артерии в северозападната част на столицата. 

Модерният облик на CASTANEA e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят стегната и уютна композиция. Стремежът към максимална ортогоналност, следваща чистите и ясни форми, е продиктуван частично и от линиите на застрояване.  Основният цвят на сградата е бял, за да й придава лекота и финес, както и за да се подчертае контрастът между различните материали – бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Заслужава си да видите сградите на живо в столицата, но ако нямате тази възможност, посетете изложбата, която ви очаква на Мост на влюбените (НДК).

При интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.