Начало / Новини / Колко качествено е строителството на сгради в България?

Новини

Колко качествено е строителството на сгради в България?

Все по-често хората се питат колко е качествено строителството на сгради в България. Кое всъщност е качествено и кое не и как да ги различаваме? 

Всеки вид строителство има своите предимства и недостатъци, но плюсовете на новото строителство надделяват. Те със сигурност не са един или два, а са много повече и са от съществено значение за всеки. То съчетава в себе си качество, сигурност, модерен дизайн, стил и функционалност. В нашия блог можете да прочетете 5 причини да изберем новото пред старото строителство.

Собствениците на апартаменти трябва да бъдат спокойни, ако професионалистите в строителния процес са свършили добре работата си и ако по време на експлоатацията на сградата се полагат грижи. „Експлоатационният период е свързан с полаганите грижи. Колкото и да е дълготрайна една сграда, ако собствениците не се грижат за нея, рано или късно ще има проблеми“, отбелязва проф. арх. Борислав Борисов.

„Попадал съм на нерегламентирани преустройства, които са извършени без проектна документация. Това е опасно, защото при засягане на строителната конструкция, обикновено се стига до намаляване на нейната носеща способност и устойчивост на земетръс“, каза инж. Георги Кордов. „Моите наблюдения са, че тези преустройства продължават. Това е много тежък елемент за една конструкция на сграда, особено ако не е направено професионално. Проблемът може да намери решение, ако за сградите с преустройства се изработят технически паспорти, придружени с конструктивно изследване, за да се прецени състоянието на цялата сграда“.

Много хора смятат, че новото строителство не е качествено.  Нашата препоръка е да не мислите, че една сграда е некачествено само защото е ново строителство. 

Важно е да знаете как да различавате ĸaчecтвeнoтo нoвo cтpoитeлcтвo oт нeĸaчecтвeнoтo и да не се доверявате на сляпо. Повече по тази тема можете да научите в нашия блог пост “Πo ĸaĸвo ce paзличaвa ĸaчecтвeнoтo нoвo cтpoитeлcтвo oт нeĸaчecтвeнoтo?”.

Ние от Идея Хоум изграждаме безупречни сгради на максимално удобни локации с високо ниво на достъпност и комуникации. Реализирани са чрез най-добрите материали и инженерни практики и са съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност.

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност!

Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

Сградите на ИДЕЯ ХОУМ не са просто бизнес, а дългосрочна връзка с клиента, мост, по който вървим заедно с устремен поглед в бъдещето и с надежда за един по-добър град за всички нас!

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.