Начало / Новини / Балконът – нашият собствен оазис

Новини

Балконът – нашият собствен оазис

Голяма част от градските жилища имат собствен балкон. Това е идеалното място за почивка през топлите слънчеви дни. Можем да излезем на въздух и да се насладим на приятното време. Повечето хора много държат да имат балкон в жилището си именно заради това. Това е малко кътче, където можем да релаксираме и да си починем от натовареното ежедневие. С малко желание и интересни идеи можем да обновим това място и да го превърнем в любимото си кътче. 

Често се случва да превръщаме балконите си в складове. Когато мястото в апартамента не ни достига, започваме да трупаме някои неща на балкона. Това обаче пречи да се насладим на това пространство. Първата стъпка на обновяването е разчистване и подреждане. Изхвърлете всичко ненужно или му намерете по-удобно място за съхранение. Ако се нуждаете от това място, за да съхранявате различни неща, може да сложите шкафчета, за да изглежда всичко подредено и спретнато. Ако мястото е ограничено, можете да използвате тези шкафчета за маса или за столове като поставите удобни възглавнички върху тях.

Ако сте решили да направите малък освежаващ ремонт, нашият съвет е да пребоядисате балкона си в светъл цвят. Тъй като помещението е малко, светлият цвят оптически ще увеличи пространството. В нашия блог можете да прочетете как цветовете у дома влияят на нашите емоции. Освен стените, можете да освежите и парапета. 

След разчистването и пребоядисването следва да изберете мебели и декорации, които да помогнат за създаването на уют. Заложете на мебели, които не заемат много място. Материалите трябва да са достатъчно устойчиви, за да издържат на продължително излагане на слънце или силен вятър. Комфортът също трябва да е от изключително значение. Ако не желаете при всяка лятна буря да бързате да прибирате столовете и възглавниците, изберете бързосъхнещи материали, на които влагата не пречи. Така ще си създадете допълнителен комфорт. За предпочитане са миещите се материали, лесни за поддръжка. Можете спокойно да развихрите вашето въображение, но не забравяйте, че всичко трябва да е подходящо за навън. 

Дори и най-малкият ъгъл може да бъде превърнат в уютен оазис. Изберете удобни столове и малка практична масичка. Не забравяйте за декорациите, които ще направят балкона по-уютен. Сложете различни растения, които да допринасят за приятната атмосфера. Зеленината ще внесе допълнителна свежест на балкона. Ще направи времето, прекарано навън още по-приятно. Добавете свежест и настроение с различни декорации. Оставете въображението да говори. Може да сложите и лампички за по-романтична и приятна обстановка. Всичко зависи от вас и вашия вкус. Важното е да се наслаждавате на времето прекарано навън. 

След като всичко е готово можете да отдъхнете с книга в ръка и освежаваща напитка - заслужавате го! Насладете се на приятните топли дни и релаксирайте. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.