Начало / Новини / Как да изберем перфектното жилище за нас

Новини

Как да изберем перфектното жилище за нас

Домът често е най-голямата финансова инвестиция, която ще направите през живота си. Точно за това, трябва да изготвите план предварително и да се съобразите с много неща.

За да намерите мечтания си дом, Ви препоръчваме да създадете предварителен план и списък с желания. По този начин много по-лесно и бързо ще можете да определите на къде да се насочите. Преди всичко, това ще Ви спести много време, а в много случаи и пари.

Много често хората не са наясно какво трябва да знаят предварително за един апартамент преди да го закупят и правят грешки. Забравят за някои важни неща, които трябва да следят. Когато предварително сте се подготвили, ще Ви бъде много по-лесно да намерите своя мечтан дом и ще допускате много по-малко грешки.

Предварително проучване

Преди да закупите едно жилище е много важно да направите проучване на сградата и на имота. Ако купувате на зелено, е добре да проучите инвеститора и строителя. Разберете историята на инвеститора - от колко време е на пазара, колко завършени проекта има и доволни ли са други хора от него. Разгледайте някой готов него проект, за да видите какво е качеството и да се подсигурите. Важно е репутацията да е добра, да са строители, които са се доказали и знаете, че ще може да им се доверите. Репутацията обаче не е достатъчна, трябва да проверите в търговския регистър какво е състоянието на дружеството. 

Ако ще инвестирате на “зелено”, Ви съветваме да прочетете болг поста ни Апартаменти на “зелено” - на какво да обръщаме внимание. От него ще научите всичко, което трябва да знаете преди да инвестирате. 

Качество

За да си заслужава инвестицията в един имот, строителството трябва да е качествено. Купувачите трябва да обръщат голямо внимание на качеството. Новото строителство се подобрява всеки ден. Предлага нови и по-добри материали и се старае да даде най-доброто на клиента. Но това не винаги е така, за това е добре да се проверява качеството на една сграда предварително. 

Жилище, което отговаря на нуждите Ви

Вашият първи приоритет трябва да бъде намирането на дом, който да отговаря на Вашите нужди и да ви помогне да изградите живота, който искате.

Вашите нужди и желания трябва да са на първо място. Изберете апартамент, който отговаря на критериите Ви. Пазарът на жилища е твърде непредсказуем, за да си купите дом само защото смятате, че той ще доведе до голяма краткосрочна финансова възвръщаемост. Това разбира се може да се случи, но ако купувате жилище, за да живеете в него няколко години не трябва да се интересувате само от неговата възвръщаемост. Вашите нужди трябва да са на първо място. Нашият екип изготви лист с въпроси, който ще Ви помогне да направите своя списък с желания.

Дългосрочен план

Домът е значителна инвестиция, която може да повлияе на вашата стабилност.

Почти половината (46%) от всички собственици на жилища живеят в първия дом, който някога са закупили. Нашият съвет е да си купите дом, в който искате да живеете поне пет години - оборудван (или готов да бъде оборудван) с необходимите функции и пространство както сега, така и за в бъдеще.

Детайлите

Трябва да обръщате внимание на детайлите. Те са много важна част, която е понякога е доста определяща. 

Хубаво е купувачите да се вглеждат в топлоизолацията, в дограмата, в материалите, които са използвани. Важни са функционалностите на едно жилище. 

Много е важно да се съчетават красив външен вид на сградата с висококачествени материали и функционалност. Не трябва да се прави компромис нито с качеството, нито с външния вид. 

Ние от Идея Хоум реализираме проектите си чрез най-добрите материали и инженерни практики. Те са винаги съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. 

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук  можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.