Начало / Новини / Съвети за безопасно преместване по време на пандемия

Новини

Съвети за безопасно преместване по време на пандемия

На фона на забраните за пътуване, заповедите за престой у дома и социалната дистанция, милиони хора се приспособиха към промените, предизвикани от COVID-19. Безброй събития са пренасрочени или отменени, но за някои хора - включително тези, които вече са планирали да се преместят - да останат на място просто не е опция. В момента обстановката в страната ни започва да се нормализира и въпреки това има неща, които трябва да продължат да се спазват, а това затруднява преместването на много хора.

Ако Ви предстои преместване, можете да го извършите с малко допълнително планиране и няколко предпазни мерки.

Ето няколко съвета как да направите преместването си възможно най-безопасно, безпроблемно и без стрес.


Направете всичко сами, ако е възможно

Голяма част от малките компании за преместване имат финансови затруднения или изцяло са прекратили своята дейност, въпреки че услугите за преместване бяха определени като “основни”. Ако можете, опитайте да управлявате преместването си сами.

Ако имате нужда от помощ, направете проучване за компаниите, работещи във Вашия район. Обадете се, за да попитате за санитарните процедури, дали хамалите разполагат с необходимите консумативи (като маски, ръкавици и обувки), и потвърдете, че има разумна политика за отмяна в случай, че трябва да промените плановете си.


Минимизиране на контакта

Ако работите с компания, поискайте виртуална оферта и вижте дали компанията предлага напълно безконтактни услуги.

Откажете се от ръкостисканията, по очевидни причини. Усмивката и щедрият бакшиш са добре дошъл заместител.


Вземете допълнителни санитарни мерки

Носете маски и ръкавици. Ако наемате хамалска компания, те вероятно ще донесат подобни консумативи за своите работници, но имайте на разположение допълнителни хигиенни продукти.

Дезинфекцирайте често докосвани предмети и повърхности, като обръщате особено внимание на дръжките на вратите.

Поставете сапун и хартиени кърпи до мивките и дезинфектант за ръце до вратите.

Купете нови кутии: Установено е, че коронавирусът живее на картон до 24 часа, така че може да не е моментът да вземете използвани консумативи от магазини, които ги рециклират. Можете също да използвате кутии, които вече имате в дома си.


Бъдете прозрачни и гъвкави

Преди вашето преместване се обърнете към съседите си - особено ако живеете в жилищна сграда - и споделете датата и часа, на които планирате да се местите. Това дава възможност на всички в непосредствена близост да избегнат ненужен контакт и да Ви уведомят дали времето е проблем за тях.

Ако Вие или някой от членовете на семейството Ви изпитвате симптоми на коронавирус, отложете плановете си за преместване. Въпреки че разсрочването е болка и допълнителен стрес, здравето и безопасността на Вашата общност и съседи са на първо място.


Преместването е трудна работа, независимо от всичко, и е особено предизвикателно в момента. Но като вземете допълнителни предпазни мерки, можете и ще преодолеете това препятствие.