Начало / Новини / Как хората на средна възраст купуват първия си дом

Новини

Как хората на средна възраст купуват първия си дом

Покупката на нов дом е една от най-важните и специални стъпки към зрелостта. Проучванията сочат, че най-често първото собствено жилище се придобива на възраст между 25 и 35 години. Ако и вие се намирате в този период от живота си, вероятно вече обмисляте инвестицията в къща или апартамент. Днес ще ви представим най-важните въпроси, на които е добре да обърнете внимание при избора на своето първо жилище.

Определяне на бюджет

Често финансовите възможности са водещ критерий при решението за закупуване на жилище и много хора се примиряват с некачествено строителство или дори остават да живеят под наем поради недостатъчно средства. 

Закупуването на имот още в началните етапи на строителство и ипотечните кредити са чудесни възможности за реализиране на мечтата за собствен дом по лесен и достъпен начин. Определете бюджета си и се поинтересувайте за цените на имотите в момента и възможностите за допълнително финансиране от няколко банки, за да изберете най-изгодните условия.

Обърнете внимание на локацията

Не се впускайте в необмислени покупки само заради удобно разположение на стаите в апартамента, атрактивна локация или ниска цена. Обърнете внимание на квартала и достъпността до градски транспорт, медицински заведения, хранителни магазини и учебни заведения. Столичният квартал Овча Купел например е добро място за инвестиция в жилище поради непрекъснато развиващата се инфраструктура и новото строителство в региона. Именно там е ситуирана и най-новата ни сграда DOMINA, за която ще намерите информация в края на текста.

Технологии и устойчивост

Интелигентните технологии и енергийната ефективност са предимства на сградите ново строителство, които не са за подценяване. Проучете възможностите за закупуване на жилище, изградено от устойчиви материали и предлагащо интелигентни системи за сигурност и пестене на енергия. Това ще допринесе за по-ниски режийни разходи в бъдеще, затова не пропускайте този критерий при избора на първи дом.

Адаптивност според нуждите

Годините между 25 и 35 са времето, през което се случват най-много промени в нуждите и начина на живот. Това е и причината младите купувачи да търсят широки пространства, позволяващи гъвкавост в приложението и обзавеждането. 

Мини фитнес у дома винаги е чудесна идея, а огромен плюс е и възможността за изграждане на домашен офис кът, както и повече пространство за деца и домашни животни. Затова при избора на първи дом не забравяйте да предвидите помещение, което един ден да се превърне в мечтаната детска стая.

Възможност за препродажба

Дори и да планирате да се установите на едно място, в непрекъснато развиващия се свят никога не е изключена и възможността за промяна, например преместване в друг град или дори държава. При инвестиция в имот винаги имайте предвид и потенциалната му стойност при препродажба, като тук най-важните фактори, повишаващи цената, са локация (голям град), местоположение (квартал), площ, наличие на паркомясто и други фактори.

Жилищна сграда DOMINA - новото предложение на IDEA HOME 

След като се запознахте с всички важни точки, които са фундаментални при избора на първи дом, вече спокойно можете да започнете търсенето на бъдещето си жилище. Едно ново предложение на имотния пазар в София е жилищна сграда DOMINA в жилищен квартал Овча Купел.

Освен с перфектна локация на комуникативно място в близост до станция на метро, хранителни магазини и аптеки, Domina предлага комфорт и уединение, като се състои от 27 апартамента, разположени на 7 етажа - идеалното съчетание на модерен комплекс от последно поколение с комфорта и уюта на самостоятелна сграда.

Domina e вдъхновена от играта на домино не само по отношение на фасадата си, която е иновативно съчетание от атрактивни вертикални елементи, но и по отношение разпределението на пространството в сградата. Апартаментите са проектирани така, че да предлагат максимална гъвкавост и удобство откъм разположение на помещенията.

Ако припознавате себе си и своите нужди в идеята на този жилищен проект, не се колебайте да се свържете с представител на IDEA HOME още днес - в DOMINA може би се намира именно вашият нов дом!