Начало / Новини / Как се промениха цените на апартаментите в София и защо

Новини

Как се промениха цените на апартаментите в София и защо

В София през последните 14 месеца недвижимите имоти са поскъпнали повече от двойно. Според част от експертите цените ще продължават да растат.

Високата инфлация насърчава хората да инвестират в имоти и анализаторите прогнозират продължаващ ръст в цените. Хората предпочитат да инвестират спестяванията си в нещо вместо да ги изгубят. Най-добрата инвестиция към момента е качествен имот на добра цена. 

Цените на недвижимите имоти в България се повишиха много последните две години. Заедно с цените се повиши и интересът. Той продължава да расте и в момента. Повечето купувачи смятат, че цените ще продължават да се покачват за това искат да инвестират сега.

Всичко, което се случва на нашия пазар е аналогично на всичко, което се случва и с пазара по света. Това се дължи на много фактори. 

Повече за поскъпването на цените и как ние се справяме с него, можете да прочетете в блога ни. 

Към днешна дата пада покупателната възможност на хората, те пестят от големи харчове и са по-взискателни при избор на жилище за това има и спад на сделките в страната. Тенденцията за забавяне на имотния пазар в страната ни е в унисон със случващото се на други пазари в Европа и света на фона на повишаването на лихвите от централните банки и произтичащото от това вдигане и на лихвените проценти по ипотечните кредити.

Тенденциите са такива в цяла Европа и в света. Все още не е ясно дали спадат ще продължава до края на годината. Някои експерти смятат, че цените ще се вдигнат и интересът ще намалее през следващите месеци. Други очакват интересът към имотния пазар да не стихва поне до края на годината.

Повечето експерти твърдят, че въпреки спада на сделките, спад в цените няма да има, а точно обратното. Инфлацията продължава да се засилва и тя се отразява и на цените на имотите. 

Търсенето ще продължава да бъде стимулирано от нуждата от собствено жилище, така и от желание за вложение в сигурен актив с цел предпазване от инфлация и други рискове, които предстоят, както и от нежеланието на банките да съхраняват депозити с големи наличности и да ги наказват с такси. Повече за инфлацията и как влияе на строителството може да прочетете в блог поста ни.

Ние от Идея Хоум се стараем да запазим равновесието между купувач и продавач. Държим на нашите клиенти и винаги предлагаме най-добро за тях. Нашите проекти винаги са най-високо качество, защото това е от голямо значение за нас. Стремим се цените ни винаги да отговарят на качеството, състоянието на пазара и всички останали фактори, които се взимат под внимание. 

Това са сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.