Начало / Новини / Както повелява традицията на 27.05.2016г. направихме първа копка на сградата ни на ул. Пиротска

Новини

Както повелява традицията на 27.05.2016г. направихме първа копка на сградата ни на ул. Пиротска

„Пиротска“ е основна, централна улица в София. Тя е търговска улица, на която са разположени множество стопански обекти – офиси, магазини, заведения за хранене, ателиета, хотел.

Простира се между бул. „Княгиня Мария-Луиза“ (на изток) до ул. „Хисар“ при Общинска градина Св. Троица (на запад), където е задънена. Пресича се с централни улици и основни пътища на София като „Княз Борис I“, бул. Стефан Стамболов, „Цар Самуил“, бул. „Христо Ботев“, „Опълченска“, бул. „Инж. Иван Иванов“, бул. „Димитър Петков“ и бул. „Константин Величков“, както и с Женския пазар и пазара “Никола Петков” на пресечката с едноименния булевард.

Улица “Пиротска” е с няколко части на организацията на движение на МПС. Между бул. Кн. Мария Луиза и бул. Стефан Стамболов ул. “Пиротска” е оформена като пешеходна зона, забранена за МПС-та. Между бул. Стефан Стамболов и бул. Христо Ботев е с разрешено двупосочно движение и към запад в посока бул. “Константин Величков”, и към изток в посока Женския пазар. В участъка между бул. Христо Ботев и бул. Инж. Иван Иванов обаче движението на МПС-та е еднопосочно и само в посока изток към Женския Пазар. В целия останал участък на запад след бул. Инж. Иван Иванов “Пиротска” отново е с двупосочно движение.