Начало / Новини / Какво значи качествено строителство?

Новини

Какво значи качествено строителство?

Контрол на качеството на строителството е първият термин, с който е правилно да започнем. Това е процес, който трябва да бъде интегриран във всеки строителен проект, независимо от неговия размер, и да се усъвършенства с развитието на проекта във времето. Когато се направи добре, резултатът от този стратегически процес е подобрение в качеството на строителството, което означава по-малко преработки и по-конкурентен продукт, предложен на пазара. 

Една от съставките на успеха на Idea Home e ефективната система за управление на качеството, която е част от нашата история вече почти 20 години. 

Дефиниция за “контрол на качеството” в строителството

Контролът на качеството на строителството е система за управление, която гарантира, че резултатите отговарят на стандартите и насоките, определени от клиента в началото на строителния процес. Това може да включва редица критерии, като например завършване на проекта в обхвата на работата. Някои от стандартите, които могат да бъдат включени в критериите за приемане, включват:

 • Без видими дефекти

 • Съответства на минималните кодови стандарти

 • Отговаря на всички спецификации на производителите

 • Съответства на спецификациите на договора на клиента

 • Специфични организационни предпочитания

 • Стандарти за качество, специфични за проекта

 • Обичайни практики в индустрията

Как Idea Home осигурява качествено строителство и контрол?

Способите за контрол на качеството на строителството се различават между организациите, но има някои неща, които всички професионалисти в строителната индустрия трябва да вземат под внимание, когато прилагат протоколи за управление на контрола на качеството:

 1. Определяне на очакванията и критериите за приемане: Преди прилагането на процедури за контрол на качеството, стандартите за качество са ясно дефинирани, така че всички участващи страни да имат ясно разбиране за това, което клиентът очаква да види в завършената работа. Тези очаквания включват ключови критерии за приемане като завършване на проект с нулеви дефекти, който отговаря на регулаторните кодове и спецификациите на клиента.

 2. План за проверка: Инспекциите трябва да се извършват редовно като част от задълбочен план за осигуряване на качество на различни етапи от строителния процес. Въпреки това, преди провеждането на каквито и да било инспекции, от решаващо значение е създаването на план, който подробно описва какво трябва да се инспектира и как изглежда приемливият резултат. Цялата завършена работа трябва да отговаря на критериите на клиента, очакванията на компанията и всички други индикации, представени от двете страни.

 3. Коригиране на неточностите и недостатъците: Целият смисъл на прилагането на процедури за управление на контрола на качеството е да се гарантира, че строителните работи отговарят на стандартите на компанията и клиента. Може би най-важният аспект на всеки план за управление на контрола на качеството е да се осигурят време и инструменти за извършване на корекции и отстраняване на недостатъци, ако възникнат такива.

Ключови елементи на качественото строителство от Idea Home

Познаването на предимствата на качественото строителство за бъдещи купувачи е от първостепенно значение, когато правят една от най-значимите инвестиции в живота си. 

Когато купувате имот с Idea Home, може да бъдете спокойни, че всеки проект преминава през строги мерки за контрол на качеството, за да се гарантира съответствие с индустриалните стандарти и надминаване на очакванията на клиентите. Ето критериите, на които базираме работата си:

 • Структурна цялост: Добре изградената сграда започва със солидна основа и отговаря на строги строителни норми и стандарти. Структурни компоненти като стени, подове и покриви са изградени, така че да издържат на стресовите фактори на околната среда и да гарантират безопасността на обитателите.

 • Премиум материали: Качествената конструкция разчита на използването на първокласни материали, които са издръжливи, устойчиви на атмосферни влияния и условия. От висококачествен дървен материал до енергийно ефективни прозорци и изолационни решения например, всеки избор на материал оказва влияние върху дълголетието и ефективността на конструкцията.

 • Висококачествена изработка и усет към иновациите: Опитният и квалифициран екип е от съществено значение за превръщането на архитектурните планове в реалност, която може да наречете “дом”. Вниманието към детайла, прецизността в изпълнението и придържането към най-добрите строителни практики са отличителни белези на качественото строителство от Idea Home.

 • Съответствие с разпоредбите: Спазването на местните строителни разпоредби и индустриални стандарти не подлежи на обсъждане при качественото строителство. Съответствието гарантира, че имотът отговаря на изискванията за безопасност и минимизира риска от структурни проблеми в бъдеще. 

 • Репутация: Строителни компании с традиции в бранша имат нужния опит и са по-добре подготвени със система за управление на качеството на строителството, създавайки устойчиви сгради. Независимо дали става въпрос за жилищна или търговска сграда, строителят на избрания от вас имот трябва да бъде реномирана компания с богат опит за най-сериозната инвестиция в живота Ви.

 • Фокус върху удобствата и начина на живот: Купувачите на жилища днес предпочитат да работят с компании за недвижими имоти, които гледат отвъд стените на дома и предлагат разнообразие от други удобства. От фитнес съоръжения наблизо до зелени площи, паркинг и близост до метростанция и училища, съвременните сгради трябва да бъдат реализирани с мисъл за благосъстоянието на цялото семейство и в синхрон с ежедневието му.

Често задавани въпроси

Какви са процедурите за качество в строителството?

Процедурите за качество са стъпките, които изпълнителите предприемат, за да създадат строителен обект, който е безопасен, надежден, икономичен и издръжлив. Процедурите за качество са предназначени да създадат рамка, която да гарантира, че строителните проекти ще бъдат завършени по възможно най-рентабилния начин и ще осигурят дългосрочни ползи за живущите и ползвателите.

Собствениците на сградата обикновено плащат за качествена конструкция чрез по-висока първоначална инвестиция, но в крайна сметка ще спестят от бъдещи ремонти и извънредни проблеми. 

При инвестиция, свързана със закупуване на дом, е изключително важно да се анализира дългосрочно какви са перспективите пред района и локацията, където се намира сградата. И още по-важно е да се доверите на компания с традиции и експертиза в бранша, която е достатъчно дълго време на пазара и може да Ви предложи най-доброто.


Idea Home - Вашият нов дом Ви очаква!
Тел.: 0700 11 0 11
Email: office@ideahome.bg
Mob.: +359 877 011 011