Начало / Новини / IDEA HOME беше част от конференцията на Euronews Bulgaria

Новини

IDEA HOME беше част от конференцията на Euronews Bulgaria

IDEA HOME беше част от конференцията на Euronews Bulgaria - „Европейска София – инфраструктура и нови проекти“. Управителят на Идея Хоум Ивайло Митев беше говорител на темата Нови жилищни проекти в София. 

EURONEWS е сред водещите медийни групи в Европа, като вече излъчва на български език с програма и у нас. Брандът е сред най-авторитетните и водещи международни канали за новини. Разпространява се в повече от 430 милиона домакинства в 166 страни. През 2022 г. към групата на медията се присъедини и Euronews Bulgaria - български информационен канал, който успешно се утвърждава на пазара и набира все по-голяма популярност сред широката аудитория. 

Предвид политематичната и бизнеснасоченост на медията, EURONEWS BULGARIA организира Конференция „Европейска София – инфраструктура и нови проекти“, която се проведе в навечерието на празника на града и с участието на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. 

Събитието се състоя на 16 септември 2022 г. в конферентната зала на хотел “InterContinental Sofia” от 10 часа.

Нови жилищни проекти в София беше панелът, в който участваше Ивайло Митев, управителят на Идея Хоум. Ето какво каза той по темата:

“В София има около 250 хиляди жилищни единици, които са поместени в панелните жилища и старите комплекси. Към момента тенденцията води към пълно обезлюдяване на тези места. Хората се изнасят от там при първа възможност. 

Те са морално остарели, трудни за ремонт и трудно биха могли да отговорят на изискванията на модерния свят. Дори да бъдат санирани и да бъде удължен техния живот, те не се вписват в моралния аспект.

Голяма част от сградния фонд в центъра на София също е стар и би следвало също да бъде подновен. Проблемите там са многото малки парцели, трудна урбанизация, трудно провеждане на регулационни и градоустройствени процедури. Но, в общи линии има тенденция центърът да бъде обновен. 

Трябва да започне да се мисли за използването на нови площи в периферията на София. На север в подножието на Стара Планина, в подножието на Лозенската планина и в посока Перник има много потенциал за тази дейност. Въпрос на достъпна среда и инфраструктура е първо, защото location, location, location означава ти да можеш да използваш всички елементарни условия за качествен живот. Тоест, да има социална инфраструктура, да има училища, да има градски транспорт, да има инженерна инфраструктура. Тогава тенденцията ще е да организираме тези територии, да бъдат планирани по-ниски коефициенти на интензивността на застрояването, да започнат да се изграждат ниски сгради и в краткосрочен план това е бъдещето. “

Ако искате да разгледате повече от събитието, може да го направите тук.

При интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.