Начало / Новини / Къде да купя апартамент в София

Новини

Къде да купя апартамент в София

Най-подходящото място за нов дом в София 


Когато търсим нов апартамент, има няколко важни неща, на които да обръщаме внимание. Разбира се, всички се вълнуваме от цената и големината на апартамента. Всеки има своите предпочитания за вида строителство, други много държат на определен етаж. Специалистите винаги съветват да обръщаме особено голямо внимание на локацията. Това е едно от най-важните неща за един имот. От локацията зависи и цената на апартамента и това колко може да се покачи тя в бъдеще. Ако сте решили да инвестирате в имот, който след това да отдавате под наем или да продадете след време с цел печалба, то локацията е едно най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание. 

Много е важно да изберете имот с добро местоположение, което да съчетава удобство, добра инфраструктура и да е в близост до най-важните за Вас неща. За семейства с деца е добре да се търси жилище с училища и детски градини в близост. 

Една от най-желаните локации в момента е ж.к. Младост. Това е бързо развиващ се квартал, далеч от центъра, но с бърз достъп до него. Има лесен и удобен транспорт до центъра на града благодарение на отсечката на метрото Сердика-Младост. Ж.к. Младост граничи с бул. "Цариградско шосе" и Околовръстен път, което улеснява излизането от София. В квартала освен многото жилищни сгради, има и множество складови бази и офис сгради и предстои изграждането на още много нови. Наличието на много детски площадки и облагородени междублокови пространства е една от причините в квартала да живеят толкова много млади семейства. Точно за това районът е толкова желан. Локацията е подходяща за всеки. Бизнес паркът, както и динамичното строителство в района променят до неузнаваемост облика на квартала и го превръщат в едно предпочитано място за живеене, бизнес или инвестиция.

Нашето предложение в този квартал е бутикова жилищна сграда KORA, находяща се в ж.к. Младост 4. KORA е строен силует, функционалност, локация, уют, лукс, удобство, сигурност. Всичко това я превръща в един вълнуващ и неповторим проект. Теренът, върху който ще бъде построена сградата е в непосредствена близост до множество обществени обекти и паркове, сред които учебни институции, болници, хипермаркети, спортни центрове и основни пътни артерии, с бърз и удобен достъп до градски транспорт. Намира се в близост до различни развлечения и забавления като например Парк "Младост 4", Бизнес парк София, фитнес зали и най-различни търговски обекти, банки, аптеки, кафенета и ресторанти. Тук може да видите допълнителна информация за сградата, за нейното местоположение както и за обектите в близост. Свободните обекти за продажба са са само два - апартамент номер 1, който се намира на първия етаж и ателие номер 18.

Друг много желан квартал в момента е ж.к. Овча Купел. Това е изключително комуникативна локация. Транспортната инфраструктура е много добра, като през него минават няколко трамвайни и автобусни линии. Освен това през квартала минава и третата линия на метрото, което изключително улеснява живущите в него. В Овча Купел се намира една от софийските гари, която носи същото име като квартала. 

Нашите предложения, намиращи се в този квартал, са две - HORO и Castanea Residence.  

Castanea е един от реализираните ни проекти. Castanea Residence притежава безупречната архитектура, добра и комуникативна локация. Освен това е висококачествено изпълнена и това я превръща в неповторим проект на територията на квартал Овча купел. Тя е разположена в старата част на квартала на ул. Любляна. В непосредствена близост се намират много училища и детски градини, което прави сградата изключително привлекателна за семейства с деца. Освен това има голям брой развлечения и магазини. Съчетавайки жилищната функция с модерен и привлекателен миникомплекс от магазини и услуги до сградата на районната администрация, влияе положително на средата в един нецентрален столичен район - ж.к. Овча Купел. Именно заради всичките си качества CASTANEA спечели и наградата “Сграда на годината 2021”. Естетическото и емоционалното богатство на CASTANEA RESIDENCE, както и комфортът на обитание, който тя предоставя, я превръщат в модерен пример и мярка за жилищното застрояване в разрастващите се квартали на столицата.

HORO е част от нашите предстоящи обекти. Представлява 7-етажна жилищна сграда, намираща се на ул. Народно хоро. Както всяка една от сградите ни, Хоро е с безупречно качество и подбор на материалите, осигуряващи дълъг живот, лесна поддръжка и ниски енергийни разходи за бъдещите собственици. В сградата са проектирани 54 апартамента, от които 1 за хора в неравностойно положение. В момента има останали 14 непродадени апартамента. Може да разгледате и целия списък с обекти за продажба. Теренът, върху който ще бъде построена сградата е в непосредствена близост до множество обществени обекти и паркове, сред които учебни институции, болници, хипермаркети, спортни центрове и основни пътни артерии, с бърз и удобен достъп до градски транспорт. Намира се в близост до различни развлечения и забавления като например Парк „Славия“, парк „Овча Купел, Тенис клуб „Дипломат“, Стадион „Славия“, Зимна пързалка „Славия“, множество кафенета и ресторанти и още много други. Тук може да видите допълнителна информация за сградата и за общите технически параметри.

Местоположението на имота е едно от основните неща, на които всеки купувач държи и обръща внимание. Това е важен критерий, който трябва винаги да се има предвид. В крайна сметка купуването на недвижими имоти е най-голямата инвестиция в живота. Да намериш мечтания дом е вълнуващо приключение. 

За много хора времето за път от дома до офиса и обратно е от решаващо значение при избора на жилище. Купувачите държат имотът да бъде на място с добра инфраструктура и да има добри транспортни връзки.

Ние от Идея Хоум Ви дадохме няколко примера за жилищни сгради на удобни и комуникативни локации. Ние винаги се стремим да изберем подходящ терен за нашите проекти. За нас е важно сградите ни да влияят положително на средата в района, в който се намират.

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.