Начало / Новини / Heдocтъпни ли ca имoтитe в Coфия и ĸoe e пo-дoбpe – живoт пoд нaeм или пoĸyпĸa?

Новини

Heдocтъпни ли ca имoтитe в Coфия и ĸoe e пo-дoбpe – живoт пoд нaeм или пoĸyпĸa?

Много хора са изправени пред въпроса “Кое e пo-дoбpe – живoт пoд нaeм или пoĸyпĸa?”. При всеки човек идва момент, в който трябва да реши дали да живее под наем или да закупи собствено жилище. Това не е лесно решение, особено когато цените се покачват непрекъснато и инфлацията продължава да расте.

За много хора жилището под наем няма смисъл. Те не виждат логика в това да дават пари на наемодателите всеки месец и накрая да нямат нищо. За тях е по-добре да дават тези пари на банката, но накрая да имат собствен апартамент. Но това да се установиш някъде не е лесно. За много хора е немислимо цял живот да живеят на едно и също място. По-лесно е да живеят под наем, защото така могат да пътуват и да се местят непрекъснато. Това е въпрос на начин на живот и предпочитания. Всеки човек сам решава кой вариант е най-подходящ за него. 

Собственото жилище има наистина много предимства и повечето хора го предпочитат. 

Предимства на собственото жилище

Грижа за бъдещето - Не трябва да забравяте, че този вид инвестиция е дългосрочна. Ако сега инвестирате в недвижим имот, освен за своето бъдеще, можете да се погрижете за бъдещето на децата си. Един ден ще можете да прехвърлите своите инвестиции на тях.

Имате свобода - Може би най-основното предимство на собственото жилище е, че можете да правите с него каквото искате. Не трябва да искате позволение от хазяите си, а можете да го направите по ваш вкус. Не се съобразявате с никой. Можете да направите ремонт, когато поискате и какъвто поискате.

Имотът е актив - Едно от най-големите предимства да закупите жилище е, че този дом ще бъде вид инвестиция. Жилището Ви е актив, който ще увеличава стойността си с всяка една изминала година.

Сигурност и стабилност - Една от основните причини много хора да предпочитат собствено жилище е сигурността. Когато живееш под наем, не можеш да имаш същата сигурност и стабилност, както когато живееш в собственото си жилище. Често се случва хазяите да искат да напуснете жилището предварително. Да се е случило нещо и да се нуждаят от жилището или някой друг да им дава повече пари от вас. А понякога, просто не се разбирате. При собственото жилище няма такива проблеми. Там знаете, че може да разчитате на своя дом винаги.

Домът често е най-голямата финансова инвестиция, която ще направите през живота си. Точно за това, трябва да изготвите план предварително и да се съобразите с много неща. Колко трябва да е заплатата ни, за да купим жилище на кредит, можете да прочетете в нашия блог. 

Когато решим да инвестираме в ново жилище винаги се стига до въпроса от колко пари се нуждаем за това жилище. Повечето хора разчитат на кредити, за да могат да купят своя нов дом. Средният размер на кредитите за покупка на жилище в България е около 150 000 лв. Младите обикновено предпочитат жилищният кредит да е с максималния срок от 35 години.

При взимането на ипотечен кредит хората трябва внимателно да преценят финансовите си възможности, тъй като тези заеми обикновено са дългосрочни. Взимането на заем с дълъг срок от около 30-35 години позволява на клиентите на банките да намалят месечните си разходи за обслужване на заема, което пък им дава по-голяма свобода как да харчат текущите си доходи. Въпреки това те се нуждаят от стабилни доходи. 

Преобладаващата част от сделките, финансирани с банков заем, се осъществят в четирите най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас. Близо половината от клиентите на банката с ипотечен кредит са на възраст между 25 и 35 години. Това обикновено са млади хора или семейства, които купуват своето първо жилище или желаят да се преместят в по-голям дом. Те имат стабилни доходи, като заплатите им са между 1700 лв. и 2500 лв.

Ние от Идея Хоум се стараем да запазим равновесието между купувач и продавач въпреки поскъпването на цените. Държим на нашите клиенти и винаги предлагаме най-доброто за тях. Нашите проекти винаги са с най-високо качество, защото е от голямо значение за нас. Стремим се цените ни винаги да отговарят на качеството, състоянието на пазара и всички останали фактори, които се взимат под внимание. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.