Начало / Новини / Как да направим стаите в дома си по-здравословни

Новини

Как да направим стаите в дома си по-здравословни

Прекарваме по-голямата част от живота си у дома или на работа - затворени в помещения. Много е важно това помещение да е здравословно за нас. Някои малки промени и навици могат да подобрят начина ни на живот. С малки промени в ежедневието си можем лесно да подобрим здравето си и да направим стаите у дома по-здравословни. 

Въздухът

Вътрешния въздух е от решаващо значение за нашия комфорт, здраве и живот.

Ежедневно човек консумира приблизително 13,5 кг стаен и 1,5 кг чист въздух. Качеството му е от изключително значение за нашето здраве. Не само температурата на въздуха, но и повърхностите, влажността, въздушният поток и строителните материали значително влияят на вътрешния климат.

Правилната влажност на въздуха е от основно значение. Престоят на прекалено сух въздух дехидратира лигавицата, предизвиквайки чувство на сухота в очите. При влажност от 30% и по-малко, ние сме по-податливи на инфекциозни заболявания. Правилната влажност в дома спомага за комфорта на живот, предотвратява растежа на плесени и развитието на различни заболявания. Причината за висока влажност може да бъде недостатъчно изсъхнала мазилка, проникване на вода през структурни неизправности, но също така и недостатъчно отделяне на влага от вътрешността на къщата поради неправилно проветряване или нагряване.

Спете на по-хладно

Изключването на термостата/парното, докато спим, може да окаже влияние върху метаболизма ни. Учени са установили, че спането в по-хладна стая кара тялото да гори повече калории.И дори да е твърде хубаво, ако смените намалите отоплението, ще спите по-добре и здравословно.

Добавете растения

Учени от НАСА са доказали, че добавянето на зелени растения в дома е най-добрият начин да освежите въздуха. Хризантемите са растенията, които абсорбират замърсяването най-добре и са идеални за хора с алергии.Зелените растения могат да доведат и до подобряване на съня ви, защото дават кислород, а ако ги сложим на нощното шкафче, са чудесен начин да увеличим благосъстоянието си.

Подбирайте препаратите за почистване

Внимавайте много с препаратите, които използвате за почистване на дома и освежаване на въздуха. Всички те крият сериозен риск за здравето, поради факта, че в състава им присъстват различни химикали. Стремете се да използвате някои безобидни средства за почистване. Комерсиалните препарати може да почистват по-лесно, но съдържат канцерогенни съставки или пестициди и могат да подразнят дихателните пътища. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.