Начало / Новини / Най-актуалните квартали за покупка на жилище

Новини

Най-актуалните квартали за покупка на жилище

Специалистите винаги съветват да обръщаме особено голямо внимание на локацията. Това е от най-важните показатели за един имот. От локацията зависи и цената на апартамента и това колко може да се покачи тя в бъдеще. 

Най-актуалните квартали (локация)

„Овча купел“ 1 и 2, “Студенски град”, „Витоша“, “Младост”, „Малинова долина“ и „Кръстова вада“ са кварталите в София с най-активно предлагане на ново жилищно строителство, започнало след 2020 г. Именно новото строителство е все по-търсено и предпочитано. Всеки вид строителство има своите предимства и недостатъци, но плюсовете на новото строителство надделяват. Те със сигурност не са един или два, а са много повече и са от съществено значение за всеки един човек. Новото строителство съчетава в себе си качество, сигурност, модерен дизайн, стил и функционалност. Какви са предимствата на новото строителство можете да прочетете в нашия блог. 

Много желан квартал в момента е ж.к. Овча Купел. Това е изключително комуникативна локация. Транспортната инфраструктура е много добра, като през него минават няколко трамвайни и автобусни линии. Освен това през квартала минава и третата линия на метрото, което изключително улеснява живущите в него. В Овча Купел се намира една от софийските гари, която носи същото име като квартала. 

Нашите предложения, намиращи се в този квартал, са три - HORO, Castanea Residence и най-новият ни проект - SHEPA.

HORO - проект в строеж

HORO е част от нашите обекти в строеж. Представлява 7-етажна жилищна сграда, намираща се на ул. Народно хоро. Както всяка една от сградите ни, Horo е с безупречно качество и подбор на материалите, осигуряващи дълъг живот, лесна поддръжка и ниски енергийни разходи за бъдещите собственици. В сградата са проектирани 54 апартамента, от които 1 за хора в неравностойно положение. В момента има останали 14 непродадени апартамента. Може да разгледате и целия списък с обекти за продажба. Теренът, върху който ще бъде построена сградата е в непосредствена близост до множество обществени обекти и паркове, сред които учебни институции, болници, хипермаркети, спортни центрове и основни пътни артерии, с бърз и удобен достъп до градски транспорт. Намира се в близост до различни развлечения и забавления като например Парк „Славия“, парк „Овча Купел, Тенис клуб „Дипломат“, Стадион „Славия“, Зимна пързалка „Славия“, множество кафенета и ресторанти и още много други. Тук може да видите допълнителна информация за сградата и за общите технически параметри.

Castanea - реализиран проект

Castanea е един от реализираните ни проекти. Castanea Residence притежава безупречната архитектура, добра и комуникативна локация. Освен това е висококачествено изпълнена и това я превръща в неповторим проект на територията на квартал Овча купел. Тя е разположена в старата част на квартала на ул. Любляна. В непосредствена близост се намират много училища и детски градини, което прави сградата изключително привлекателна за семейства с деца. Освен това има голям брой развлечения и магазини. Съчетавайки жилищната функция с модерен и привлекателен миникомплекс от магазини и услуги до сградата на районната администрация, влияе положително на средата в един нецентрален столичен район - ж.к. Овча Купел. Именно заради всичките си качества Castanea спечели и наградата “Сграда на годината 2021”. Естетическото и емоционалното богатство на Castanea Residence, както и комфортът на обитание, който тя предоставя, я превръщат в модерен пример и мярка за жилищното застрояване в разрастващите се квартали на столицата.

SHEPA - предстоящ обект 

SHEPA е най-новият ни проект. SHEPA е разположена в югозападната част на столицата, в близък до планината урбанизиран район, обединявайки 88 разнообразни жилища – студиа, лофтове, едностайни, двустайни, тристайни апартаменти и четиристайни апартаменти. SHEPA е по-добра естетична среда – хармонична, такава, която вдъхновява, дава сигурност, спокойствие, уют. Дизайнът ѝ се характеризира с отчетлив съвременен архитектурен подход, чисти функционални решения и добре обмислени детайли. Тя събира търговски обекти и многофункционална зала с обществен достъп, широка гама от апартаменти с индивидуални размери и идентичности, като предлага качествен живот за хора в различни житейски ситуации и им осигурява разнообразна и оживена среда.

На партерното ниво се помещават 11 магазина и бистро. То е пробито от няколко пешеходни артерии. През тях може да се преминава свободно, като така социално-търговската зона неусетно се слива с периферните тротоари и прилежащия парк „Кукуряк“. Ландшафтните архитектурни обеми (шкарпи) около сградата са озеленени и в тях са оформени ниши с пейки за разговори и почивка.

Ние от Идея Хоум Ви дадохме няколко примера за жилищни сгради на удобни и комуникативни локации. Ние винаги се стремим да изберем подходящ терен за нашите проекти. За нас е важно сградите ни да влияят положително на средата в района, в който се намират.

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.