Начало / Новини / Топлоизолациите и какво трябва да знаем за тях

Новини

Топлоизолациите и какво трябва да знаем за тях

Какви са новите тенденции при топлоизолацията


Топлоизолацията е елемент, служещ за намаляване на топлинния поток. При новото строителство се използват материали и технологии за топлоизолация, които са по-енергоефективни. Например окачените външни фасади на сградите не допринасят само естетически, a също така фасадата защитава от атмосферните въздействия – вятър, студ, топлина, дъжд, сняг. 

Фасадната топлоизолация има изключително важно значение за защитата на една сграда. Новите тенденции са свързани с подобряване на стандартите и се стреми подобряване на рециклируемостта. 

Заради пандемията се създадоха редица нови проблеми. Производството на топлоизлации значително се забави. В последните месеци се наблюдава поскъпване на повечето строителни материали, като този процес не подмина и топлоизолациите. 

Фасадната топлоизолация на нашите сгради 


Horo и Opia

Топлоизолационна система, изградена от топлоизолационни плочи от EPS, с минимална плътност 15 кг/м3 и финишно покритие от водоотблъскваща, силно паропропусклива пастообразна силикатна мазилка.

Kanso:

Интегрирана топлоизолационна система, съставена от BAUMIT PRO с EPS BAUMIT PROTERM 10см и крайно покритие от мазилка BAUMIT силикат топ. Акцентът във фасадата ще бъде поставен с изпъкнали рамки, облицовани с естествен камък.

Castanea Residence:

Покривът на сградата е плосък, изпълнен по архитектурен детайл със стоманобетонна покривна плоча, пароизолация, топлоизолация, армирана цименто-пясъчна замазка за наклони, хидроизолационна битумна мембрана, а финишният пласт е с пласто-еластомерна мембрана с APP модифициран битум и полиестерна армировка с минерална посипка. Фасадата представлява комбинация от камък и топлоизолационна система БАУМИТ ПРО, с топлоизолационни плочи от EPS БАУМИТ ПроТерм, лепила БАУМИТ ПроКонтакт и финишно водоотблъскваща покритие, силно паропропусклива пастообразна силикатна мазилка БАУМИТ СиликатТоп.

Home Residence Sofia:

Фасадата представлява комбинация от HPL и топлоизолационна система БАУМИТ ПРО, с топлоизолационни плочи от EPS БАУМИТ ПроТерм, лепила БАУМИТ ПроКонтакт и финишно водоотблъскваща покритие, силно паропропусклива пастообразна силикатна мазилка БАУМИТ СиликатТоп.

Топлоизолационна система Баумит Про (Baumit Pro)

Топлоизолационната система Баумит Про (Baumit Pro) предлага доказано качество, фасадна защита и приятен вътрешен климат. Системата включва дългогодишен опит и отлични изолационни свойства с най-добро съотношение цена-качество. Тя е предназначена както за нови сгради, така и за реновиране. 

Когато при вземане на решения за вида на топлоизолацията са важни не само функционалността и естетиката, но и цената, тогава системата Баумит Про (Baumit Pro) е идеалното решение.

Същност на топлоизолационните плочи EPS

Експандираният пенополистирол или т.нар. стиропор е изкуствен полимер с отворена структура на решетката от пълни с въздух сферични частици. Над 95% от обема му е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера. Той предлага много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформативност, ограничена паропропускливост, огнеустойчивост.

Това, че топлоизолационните плочи от експандиран полистирен не пропускат парите е мит. Те пропускат по-малко пари от минералната вата, но повече от нормална стена от тухли или бетон, така че не влияят върху цялостната паропропускливост на стената.

На пазара се предлага EPS с различна плътност и зърнометрия. За външни фасадни изолации се препоръчват материали с по-висока плътност и малка зърнометрия, защото те имат по –добри топлоизолационни свойства. Материалите с ниска плътност се използват за пълнеж в различни видове панелни системи.

Продуктите на Баумит са с доказано във времето качество и имат отлични изолационни свойства. Освен това са изключително устойчиви на атмосферни влияния. Използват се от различни строителни фирми при изграждането на нови сгради, както и при реновиране, защото тази система е предназначена и за двете. 

Ние от Идея Хоум реализираме проектите си чрез най-добрите материали и инженерни практики. Те са винаги съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. 

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

Благодарение на висококачествените материали, които използваме успяваме да съчетаем качествена топлоизолация с красив външен вид на сградата. 

Ние от Идея Хоум винаги целим да постигнем най-доброто. Искаме да създадем мечтания дом за Вас.