Начало / Новини / Новото строителство и големите жилища са най-търсени в София

Новини

Новото строителство и големите жилища са най-търсени в София

Интересът към по-големите жилища продължава да се увеличава в международен мащаб. Всичко, което се случва на нашия пазар е аналогично на всичко, което се случва и с пазара по света. В България този интерес се наблюдава през последните няколко години. Ръст има от 2017 година насам, но от началото на коронавируса той се е увеличил драстично.

Делът на закупените двустайни жилища спада и достига 30%, а тристайни са 50% от закупените апартаменти. Делът на четиристайните жилища нараства до 10%.

Търсенето на жилища все повече се усилва. Увеличаването на платежоспособни клиенти в световен мащаб е една от причините да се търсят все повече луксозни или големи имоти. 38% от платежоспособните клиенти предвиждат подобен тип инвестиция през следващите три години. За да бъдат клиентите във възможно най-добра позиция, експертите съветват да планират инвестицията си отрано. Ако сте решили да инвестирате в нов имот, прочетете как да изберете перфектното жилище за Вас

Тенденцията от няколко години насам е да е търси ново строителство и това се запазва по време на пандемията. Ако не знаете кое да изберете, прочетете нашия блог пост - Защо да изберем новото строителство. Новото строителство се налага като предпочитана категория в сегмента на луксозните имоти, особено сред по-новите поколения купувачи. Все по-активни младите хора, които предпочитат къщи или апартаменти в малки бутикови сгради или в затворени комплекси в бързоразвиващите се райони на София, както и в полите на Витоша. Кое е най-подходящото място за нов дом в София, можете да разберете тук.  Много хора в предпенсионна възраст също се оглеждат за инвестиция в луксозен имот, търсейки стабилно и доходоносно вложение за спестяванията си.

От началото на пандемията се наблюдава голям ръст при пазара на големи или луксозни жилища. Това е нормално явление, тъй като хората днес прекарват много повече време в домовете си заради Коронавируса. Хората от средната и над средна класа все по-често се замислят за покупка на къща или смяна на сегашното жилище с по-широко или по-функционално именно заради това.

Често се налагаше да работим или да учим от вкъщи. Когато цялото семейство остане у дома, трябва много повече пространство, за да може всеки да върши задълженията си. Купувачите търсят по-голяма жилищна площ, където да пренесат пространства за работа и учене, за това големите и луксозните жилища се превръщат в много желани.

Това са сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.