Начало / Новини / Покупка на апартамент с цел даване под наем

Новини

Покупка на апартамент с цел даване под наем

При много хора идва момент, в който се замислят дали да не инвестират в имот, който да обзаведат и да дават под наем. Обикновено това е малък апартамент в голям град, достатъчен за живот за един до трима човека. Това са имотите, които се търсят най-често за наем. Именно те са най-подходящи.

Специалистите винаги съветват да обръщаме особено голямо внимание на локацията. Това е едно от най-важните показатели за един имот. От локацията зависи и цената на апартамента и това колко може да се покачи тя в бъдеще. Цената на наема също се определя от локацията. Не правете грешката да се хвърлите на имот с подозрително ниска цена, ако знаете, че той се намира в квартал, от който хората бягат – никой няма да го наеме, а вие няма да можете да го продадете после. Това е една от най-големите грешки, която можете да допуснете. В нашия блог можете да прочетете кои са най-актуалните квартали за покупка на жилище.

Освен квартала, самата сграда, в която се намира имотът, също е от голямо значение. Трябва да е чиста и добре поддържана. Това също може да е ключово след време, когато търсете наематели. Ако входът и стълбището на сградата са неподдържани и мръсни, това със сигурност ще смъкне цената на наема. Фасадите и общите части на новото строителство са много добре поддържани и запазени, затова то е и по-предпочитано от купувачите. Тези фактори определят и крайната цена, която в повечето случаи е по-висока от старото строителство заради високото си качество. Предимствата на новото строителство можете да разгледате в блога ни.

На стойността на жилището се отразяват и етажът, на който се намира, общия брой етажи, наличието на асансьор, улесняващ достъпа до тях. Всеки етаж има своите предимства и недостатъци.  Можете да прочетете блог поста ни за предимствата и недостатъците на ниските и високите етажи.

Бъдете реалисти в очакванията си. Както при всяка инвестиция, така и с имота под наем – няма да доведе до голяма и бърза печалба и избирането на грешен имот може да бъде сериозна грешка, която да ви затрудни в намирането на наематели. 

В блога ни можете да прочетете 6 критерии при избор на жилище, които могат да ви помогнат и улеснят в търсенето. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.