Начало / Новини / Предимствата на квартал Горна баня за инвестиция в имот и нов дом

Новини

Предимствата на квартал Горна баня за инвестиция в имот и нов дом

Горна баня е квартал в югозападната част на София, част от административния район Овча купел, в миналото наричан Долна баня. Уникалното му географско разположение го прави едно от най-желаните места за живеене в столицата. Освен c близостта си до Витоша, кварталът е известен с минералните си води. 

Смята се също, че това е районът с най-чистия въздух в София, благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения от Владайското дефиле, Бучинския проход и Сливнишкото поле, които осигуряват постоянно движение на въздуха и не позволяват образуването на мъгли.

Възможности за закупуване на жилище в Горна баня с IDEA HOME

Горна баня е бивша вилна зона на София и е застроена предимно с къщи и вили с обширни зелени площи, използвани сезонно в миналото. През последните няколко години в квартала започват да се строят все повече жилищни кооперации и комплекси с къщи от затворен тип. Горна баня продължава да е един от малкото квартали на столицата, в който няма абсолютно никакви панелни блокове. 

Една от най-новите и модерни сгради в квартала е жилищна сграда KLADA.

KLADA е разположена на комуникативно място, заобиколено от зеленина и предоставящо красиви гледки към София и Витоша. Сградата се състои от седемнадесет апартамента, разположени на шест етажа. Налични са два подземни етажа с гаражи и складови пространства. 

При строителството на сградата ще бъдат вложени качествени материали, като многокамерни керамични тухли, седем камерна немска PVC система и вентилируема топлоизолационна система. Фасадата на обекта ще привлича вниманието с изтънчена комбинация от горено дърво и метал, които допринасят за модерната визия на сградата.

Какво прави Горна Баня предпочитан квартал за живеене?

Една качествена и модерна сграда с изтънчена визия може да е най-подходящият избор за вашия нов дом, но нещо също толкова важно като жилището, е кварталът, в който се намира то. Освен гореизброените, ето кои са другите предимства на Горна Баня като перфектния избор за столичен квартал.

Модерна инфраструктура - въпреки спокойната си обстановка и непосредствена близост до природата, Горна Баня предлага удобен достъп до центъра на града посредством автобусен градски транспорт. Една от главните линии на метрото също преминава през квартала. 

Учебни заведения - изобилието от престижни учебни заведения в квартала прави Горна баня страхотно място за живеене за семейства с деца. В квартала се намират Италианският лицей, Частно основно училище и Частна детска градина „Д-р Мария Монтесори“, Частно основно училище и професионална гимназия „Дойче шуле“, 53 Основно училище „Николай Хрелков“ и Целодневна детска градина „Зорница".

Природни дадености - Кварталът е известен с лечебните си минерални извори и чистия си въздух - предимства, които се ценят все повече в големите градове и високото замърсяване на въздуха в тях. От минералните извори вода бутилират две компании.

Здравеопазване - в квартал Горна баня е разположена Специализирана болница по ортопедия и травматология “Проф. Бойчо Бойчев”, както и редица аптеки и медицински центрове.

Развлечения - на територията на Горна баня е Дипломатическият клуб - един от най-старите клубове в страната, основан през 1898 г., и до днес предлагащ възможност за отдих, развлечения сред природата и провеждане на събития.

Дилемата ново или старо строителство - в какво да инвестирате?

В областта на инвестициите в недвижими имоти изборът между ново и старо строителство стои в основите на всяка сделка. Макар и старото строителство да притежава своите очарование и история, новите жилищни комплекси предлагат редица други предимства и удобства за живеене.

На първо място при новото строителство се забелязва съвременният дизайн и модерната визия на сградите - елемент, който е важен почти колкото качеството на строителството, тъй като влияе върху самочувствието и цялостното отношение на купувачите към новия дом.

Освен привлекателна, съвременната архитектура гарантира и по-високо качество и дълъг живот на обекта. При старото строителство винаги могат да изникнат непредвидени разходи за ремонти, докато в нова сграда можете да сте спокойни, че ви очаква дълъг период без нужда от поддръжка и скъпоструващи ремонти, например на покрив на сградата.

Друго предимство на новите сгради са съвременните технологични удобства - от системи за интелигентен дом до екологични решения, подобряващи цялостното качество на живот, съвременните имоти предлагат комфорт и удобство с мисъл и визия за бъдещето.

Финални думи от IDEA HOME

Инвестицията в имот, който има потенциал да се превърне във вашия нов дом, е значим момент, за който трябва да инвестирате не само финанси, но и много време в проучване на пазара.

Двете основополагащи неща при покупката на недвижимо имущество са изборът на квартал (локация) и сграда. Горна баня предлага редица предимства и удобства и е един от най-предпочитаните квартали в столицата заради локацията си, минералните извори, чистия въздух и добрите транспортни връзки с други квартали на столицата.

Инвестицията в имот създаден от IDEA HOME е едно чудесно решение както за млади двойки, така и за многодетни семейства, които искат децата им да живеят на място, където могат да получат добро образование и подходящи условия за живот в столицата. 

Вижте свободните апартаменти в жилищна сграда KLADA  ТУК.