Начало / Новини / Притесненията на купувача при покупка на имот на зелено

Новини

Притесненията на купувача при покупка на имот на зелено

Домът често е най-голямата финансова инвестиция, която човек прави през живота си. Именно заради това трябва да е добре информиран и подготвен за нея. Всички купувачи имат притеснения, когато ще инвестират в жилище.
В днешния блог пост ще обсъдим кои са най-често срещаните притеснения и всичко най-важно за тях.
При имотите на зелено има някои рискове, с които трябва да сте наясно. Определено нещата, на които трябва да се обръща внимание, са повече, но ако проучите достатъчно добре, риск няма да има или ще е незначителен. Разрешение за строеж, собственост, фиксирана цена, строител, банково финансиране, завършване на сградата в срок, това са част от нещата, които трябва да проучите предварително.
Най-рисковият етап за купувачите е при началния период на строителството. Когато все още няма акт 14, е рисково да се извършва покупка. Рискът може да бъде намален, ако се купи апартамент на зелено в сграда с получена степен на завършеност „груб строеж“. При този етап, дори ако инвеститорът спре строежа на сградата, можете да придобиете своя имот.
Инвеститорите искат възможно най-големи вноски да се правят в началото на строежа, за да могат да използват парите на купувачите, за да завършат строежа. За купувачите е важно да е точно обратното, за да намалят риска.
Най-големият риск е строителят или инвеститорът да фалира. Много е възможно да изгубите авансово платени средства по предварителен договор преди достигане на „груб строеж. Друг случай може да бъде, когато вече сте платили цялата сума, строежът вече е на етап “груб строеж”, но строителите нямат средства да го завършат. Тези притеснения са много често срещани, затова трябва да избирате инвеститор и строител, които имат история и капитал зад гърба си.
Разгледахме какви са рисковете и за какво да внимавате, но, разбира се, покупката в ранен етап има и своите неоспорими предимства, които не са за пренебрегване.
Най-голямото предимство е цената. Ако сте решили да купувате за инвестиционна цел, а не за лично ползване, това е най-добрият вариант. Ако все пак сте решили да инвестирате в имот за лично ползване, отново има много плюсове. Когато инвестирате на “зелено” имате предимството да изявите своите лични предпочитания съобразно изграждането на строежа. Можете да изберете жилище на предпочитан от Вас етаж и с предпочитано изложение.
В блога ни можете да прочетете повече за апартаментите на зелено.
Ако все още имате някакви притеснения или въпроси около строителството на зелено и инвестирането в имот, винаги можете да се свържете с нас. Ние от Идея Хоум сме готови да Ви помогнем.
Тук може да разгледате нашите сгради. Имаме 51 налични обекти за продажба. Ако някой от тях отговаря на Вашите нужди и изисквания, можете да се свържете с нас или да ни изпратите своето запитване.