Начало / Новини / Как ще се променят цените на имотите в България

Новини

Как ще се променят цените на имотите в България

Охлаждане на имотния пазар в България има и то се забелязва от няколко месеца. Купувачите са се отдръпнали и отлагат взимането на решения за следващата година по много причини. 

Тенденцията за забавяне на имотния пазар в страната ни е в унисон със случващото се на други пазари в Европа и света на фона на повишаването на лихвите от централните банки и произтичащото от това вдигане и на лихвените проценти по ипотечните кредити.

Очакванията на повечето купувачи за корекция е доста голяма, но не такива са нагласите на продавачите. Всеки купувач иска тази корекция и се надява тя да е голяма заради различни фактори. Най-вероятно такава корекция ще има, но тя няма да е с големи мащаби. В края на следващата година ще имаме много по-ясна представа за това как се променят цените на имотите в България.

Все още не е ясно дали спадът ще продължи до края на годината. Някои експерти смятат, че цените ще се вдигнат и интересът ще намалее през следващите месеци. Други очакват интересът към имотния пазар да не стихва поне до края на годината.
Според голяма част от експертите, сделките в края на тази и началото на следващата година ще са много по-малко от предишни години. 

Ние от Идея Хоум се стараем да запазим равновесието между купувач и продавач. Държим на нашите клиенти и винаги предлагаме най-доброто за тях. Стремим се цените ни винаги да отговарят на качеството, състоянието на пазара и всички останали фактори, които оказват влияние. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.