Начало / Новини / Сграда на годината 2021

Новини

Сграда на годината 2021

Тази година Градът Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството отново организират националния конкурс “Сграда на годината 2021”. Този конкурс е най-популярното и престижно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. С него се отличават най-добрите постижения при реализацията на съвременни сградни проекти през годината, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Вече започна журирането, което ще определи победителите, а от 01 декември до 14 декември и публиката ще може да гласува за своя фаворит - така ще бъде определена “Сграда на публиката”. На 15. декември ще се проведе церемонията по връчването на наградите, а на 19. декември ще бъде излъчена от 13:00 по БНТ1.

Категориите тази година са:

  • Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение

  • Проекти, свързани с развитието на градовете

  • Офис и корпоративни сгради

  • Жилищни сгради до 10 000 КВ.М. РЗП

  • Жилищни сгради над 10 000 КВ.М. РЗП

  • Хотели и ваканционни комплекси

  • Търговски сгради

  • Производствени сгради

  • Логистични сгради

  • Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации

Идея Хоум участва със сградите си Castanea Residence и Home Residence Sofia. Castanea Residence е номинирана в две категории - Жилищни сгради до 10000 кв.м. РЗП и проекти, свързани с развитието на градовете. Името Castanea е вдъхновено от кестена - величествено дърво, символ на нашата столица София. В името се крие дълбока символика, но освен всичко това, носи усещане за елегантност и стил, качества които се покриват с всеки аспект на сградата. Добрата архитектура съчетава в себе си много компоненти, които са важни за цялостния вид на сградата. Зад добрия и семпъл дизайн стои дългогодишния опит на добре сработен екип, затова вярваваме, че името Castanea пасва особено добре на този проект на IDEA HOME.

CASTANEA RESIDENCE притежава три ключови характеристики, които са основание да бъде отличена в конкурса:

- Обединява в хармонична архитектурна цялост две сгради с различна функция.

- Съчетавайки жилищната функция с модерен и привлекателен миникомплекс от магазини и услуги до сградата на районната администрация, влияе положително на средата в един нецентрален столичен район - жк Овча Купел.

- С избора на магазини в търговската зона индиректно влияе за формиране на културни потребности и вкус към природосъобразен начин на живот и уважение към природата. 

Естетическото и емоционалното богатство на CASTANEA RESIDENCE, както и комфортът на обитание, който тя предоставя, я превръщат в модерен пример и мярка за жилищното застрояване в разрастващите се квартали на столицата.

Може да прочетете повече за сградата в нашия блог пост. Може да гласувате за нея в категория жилищни сгради до 10000 кв.м. РЗП от тук, а за категория проекти, свързани с развитието на градовете - тук.

Home Residence Sofia е част от категория Жилищни сгради до 10 000 кв.м. РЗП. Home Residence Sofia обединява две девететажни жилищни сгради с един подземен етаж и с магазини в партера. Home Residence Sofia притежава ключови характеристики, които са основание да бъде отличена в конкурса:

- Откроява се в контекста на жилищното застрояване в района с модерен стил и усещане за хармония и висок стандарт на обитаване

- Локацията на сградата е с двупосочна стойност: 

- комуникативни предимства за обитателите (в близост е до метростанция и надземен транспорт до нея, супермаркет, училища и детски градини, до Северния парк

- разположена край оживения булевард Ломско шосе, с естетическите си качества, включително с ефектното фасадно осветление вечер, жилищната сградата внушава внимание към човека и средата в един нецентрален столичен квартал.

Ако искате да разберете повече за сградата, можета да прочетете в блога ни или в сайта на “Сграда на годината 2021”. Ако това е Вашия фаворит, гласувайте ето тук.

Вашата подкрепа е много важна за всички нас от Идея Хоум и ще се радваме да я получим! 

Благодарим Ви!