Начало / Новини / Стартира строителството на най-новия жилищен проект на IDEA HOME – KANSO

Новини

Стартира строителството на най-новия жилищен проект на IDEA HOME – KANSO

Строителството на жилищния проект KANSO бе дадено на  9 март 2020 г. със символична първа копка, която събра бъдещи собственици, приятели и партньори на IDEA HOME.

Парцелът върху, който ще бъдат изградени двете сгради е с обща площ от 3 400 кв.м., от които на 800 кв.м. са предвидени вътрешен двор с детски кът и места за отдих. Теренът е с отлична локация – в непосредствена близост до кръстовището на бул. „Цар Борис ІІІ“ и бул. „Александър С. Пушкин“.

“Добре дошли у дома!”, с тези думи бе открито събитието. Това е и мотото на строително-инвестиционната компания. От IDEA HOME са си поставили задачата да създадат не просто жилища, а домове – максимално функционални, качествени, технологични и сигурни.

“Както във всички наши сгради, така и в строителството на KANSO ще вложим сърце и душа. Сигурен съм в професионализма на екипа и се надявам никакви административни пречки да не застават на пътя ни. Решени сме наистина да направим не просто сграда, а дом за Вас и вашите близки.”, каза управителят на IDEA HОME Ивайло Митев, по време на церемонията.

КАNSO е проект, който е вдъхновен от философията на Дзен. Името означава "простота", която се постига чрез елиминиране на несъщественото.  В KANSO е премахнато всичко, което няма значение, и е акцентирано върху всичко съществено.

Проектът ще бъде реализиран като композиция от две сгради – Сграда 1 и Сграда 2, с по два входа всяка от тях и обособена паркова среда.  Жилищните единици в комплекса са решени с функционално разпределение, прецизирани са с прави форми на помещенията, което позволява собствениците да изпитат комфорт в съответствие с добрата цена.

Сграда 1 се състои от 4 етажа, 3 от които са жилищни и два входа – Входа А и Вход Б. Първи етаж на вход А е планиран за бъдещия нов офис на строително- инвестиционната компания, която ще изгради комплекса – IDEA HOME.

Сграда 2 се състои от 10 жилищни етажа и два входа – Вход В и Вход Г.  Първи етаж на вход В е планиран с прилежащи дворни места към жилищните площи, както и гаражи.

Паркирането е решено с паркоместа, разположени на партера, както и в подземното ниво на комплекса.

Предвижда се проектът да бъде завършен до края на 2022 г.