Начало / Новини / Увеличение на цените и как ние от IDEA HOME се справяме с това

Новини

Увеличение на цените и как ние от IDEA HOME се справяме с това

Строителството е под натиск заради увеличаващите се цени на материалите


Пандемията удари икономиката и попречи на много бизнеси. Най-различни ниши бяха заплашени от фалит. Пазарът на имоти обаче расте - в почти всички големи икономики по света. Пандемията е довела до ръст в цените на жилищата. Повишението е наистина мащабно. Това от своя страна създава сериозни тревоги сред икономистите относно финансовата стабилност. 

Цените на строителните материали се увеличават непрекъснато. Освен това има огромен недостиг и закъснения при доставките. Всичко това заплашва цялата Европейска икономика.

Не се очаква този ръст в цените да спре скоро. В цяла Европа компаниите очакват всичко това да продължи и много скоро ще окаже голямо влияние на цените, които заплащат купувачите. Засега повечето предприемачи и инвеститори поемат поскъпването от маржа си и не го прехвърлят върху купувачите. Ако поскъпването не спре, а продължава да расте с такава скорост, най-вероятно ще се отрази на крайната цена на жилищата. 

Независимо дали става дума за дървен материал, стомана или пластмаса, газ или метанол - за почти всички групи суровини компаниите очакват допълнителни увеличения на цените в двуцифрения процентен диапазон.

През последната година строителните материали са поскъпнали с между 30 и 100 процента, като цената им продължава да се увеличава и това засяга всички дялове на строителния процес. Ръстът в цената на металите е над 100 процента, на бетона - 30 на сто, а на различните видове изолации средно около 40 на сто.

Освен поскъпването на материалите има и огромен недостиг, който също влияе на цените. Заради пандемията почти всички заводи намалиха производството си и много по-трудно отговарят на търсенето. Повечето трябваше да намалят броя на служителите си или часовите смени заради мерките свързани с пандемията. Освен това световните вериги на доставки още не са се възстановили и това създава много сериозни транспортни проблеми. Това допълнително забавя различните доставки или ги прави напълно невъзможни. Освен всичко това мнозина смятат, че огромното количество пари, напечатани за помощи за пандемията, са причина за инфлацията и поскъпването. Ако искате да разберете повече за инфлацията и как тя влияе на строителството, можете да прочетете тук

Всичко това са само част от причините материалите да поскъпнат толкова рязко и с такива голями проценти. Всеки се справя по различен начин и се опитва да продължи както до сега. Ние от Идея Хоум се стараем да запазим равновесието между купувач и продавач. Държим на нашите клиенти и винаги предлагаме най-добро за тях. Нашите проекти винаги са най-високо качество, защото е от голямо значение за нас. Стремим се цените ни винаги да отговарят на качеството, състоянието на пазара и всички останали фактори, които се взимат под внимание. 

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях е подходящ за

Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.