Начало / Новини / Търсенето на имотния пазар все още е по-голямо от предлагането

Новини

Търсенето на имотния пазар все още е по-голямо от предлагането

Строителството на жилища в България не престава да набира скорост, въпреки покачващите се цени на строителните материали. Последните няколко години имаше глобален бум на цените на жилищата. 

Търсенето на имотния пазар все още е по-голямо от предлагането, въпреки че строителството набира скорост. 

Строителството на жилища в страната расте и това е естествена последица от покачването на цените. Въпреки по-високите цени, повече от 30 г. се запазва тенденцията в България търсенето на имоти да е по-голямо от предлагането. Хората инвестират в жилища, въпреки голямото поскъпване последните няколко години.

В момента търсенето продължава да е по-голямо от предлагането. Причините за това са няколко, но основните са повишените потребности на населението в големите градове и повишената покупателна способност.

Търсенето ще продължава да бъде стимулирано от нуждата от собствено жилище, както от желание за вложение в сигурен актив с цел предпазване от инфлация и други рискове, които предстоят, така и от нежеланието на банките да съхраняват депозити с големи наличности и да ги наказват с такси. Повече за инфлацията и как влияе на строителството може да научите в нашия сайт.

Последните няколко години имаше глобален бум на цените на жилищата. През последните две години този бум не спираше да се увеличава заради пандемията. От 2020 година до сега поскъпването е много голямо в цял свят. За това има много различни фактори. Ако искате да разберете повече за покачващите се цени и как ние от Идея Хоум се справяме с тях, прочетете блог поста ни.

Ние от Идея Хоум се стараем да запазим равновесието между купувач и продавач. Държим на нашите клиенти и винаги предлагаме най-добро за тях. Нашите проекти винаги са най-високо качество, защото това е от голямо значение за нас. Стремим се цените ни винаги да отговарят на качеството, състоянието на пазара и всички останали фактори, които се взимат под внимание. 

Ако имате интерес, разгледайте сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас.