Начало / Новини / Устойчиво строителство в България

Новини

Устойчиво строителство в България

В последно време се говори все повече за устойчивото строителство. То заема изключително важна част в съвременното изграждане на сгради.

В България все повече строители се стремят да прилагат съвременни решения, които да пестят енергия във всяка форма. Съвремието ни налага да обърнем особено внимание върху енергийната ефективност. 

Какво представлява устойчивото строителство?

Устойчивото строителство представлява система от практики и технологии, които имат за цел опазване на околната среда. Целта му е да намали влиянието на сградите над околната среда през целия им жизнен цикъл. Освен това оптимизира икономическата им стойност и ги прави по-комфортни и уютни за живущите. За разлика от нормалното строителство, от което се търсят краткосрочни проходи, устойчивото строителство се стреми да увеличи ефективността и живота на сградите. Освен, че повишава всичко това то намалява негативното влияние над околната среда и цели да създаде хармония между човека и природата.

Защо е важно?

Устойчивите сгради използват екологични и възобновяеми източници на енергия. Става въпрос не само за строителните материали, а и за ресурси в областта на отопление, охлаждане, вода, електрозахранване и така нататък. Всичко това създава една здравословна обстановка, която подобрява начина на живот. Освен това производството на отпадъци намалява. Това ограничава негативните последици от строителството до минимум и подобрява начина на живот на живущите в тези сгради. Освен това, както вече споменахме, устойчивото строителство оптимизира икономическата стойност, ефективността и живота на сградите.

Човека все повече застрашава околната среда. За това е важно да правим всичко по силите си да ограничим лошото влияние върху нея. Строителният сектор влияе изключително много на околната среда и има голям потенциал да я защити и подобри. Човешката дейност води до огромни загуби и именно строителния сектор изразходва най-много ресурси. За това чрез устойчивото строителство се цели да се намали изразходването на тези ресурси и вредните емисии от строителството.

Напоследък хората прекарват все повече време вкъщи, следователно трябва да се обърне голямо внимание на вътрешната среда. Тя трябва да е здравословна и комфортна за живущите. Устойчивите сгради подобряват значително човешкото здраве и състояние. 

Повече за Устойчивото строителство - какво значи, скъпо ли е и какви са практиките, можете да прочетете в блога ни. 

Идея Хоум за устойчивото строителство

Ние от Идея Хоум сме решили, че сградите в нашето портфолио ще бъдат допълнени с пръствието на такъв тип проекти. 

С нашия най-нов проект SHEPA ние поставяме една нова линия в нашето портфолио - линята Limited. 

Ние от Идея Хоум подкрепяме изцяло устойчивото строителство. Стандартното строителство се стреми към краткосрочни приходи. Не се интересува от ефективността, продължителността на живот на сградите или екологичното им влияние. При устойчивото строителство е точно обратното. При него не е важно да има краткосрочни печалби, а дългосрочни, които наистина да си заслужават. 

Ние реализираме проектите си чрез най-добрите материали и инженерни практики. Те са винаги съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. 

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

При интерес, разгледайте сградите, които ние от Идея Хоум предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Ако някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас, изпратите ни Вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.