Начало / Новини / Всичко, Което Трябва да Знаете за Закупуването на Жилище

Новини

Всичко, Което Трябва да Знаете за Закупуването на Жилище

Домът често е най-голямата финансова инвестиция, която ще направите през живота си. Точно за това, трябва да изготвите план предварително и да се съобразите с много неща. Ние направихме кратък списък с неща, които трябва да знаете преди да закупите своето жилище.

1. Купете жилище за дългосрочен план

Домът е значителна инвестиция, която може да повлияе на вашата стабилност.

Почти половината (46%) от всички собственици на жилища живеят в първия дом, който някога са закупили. Нашият съвет е да си купите дом, в който искате да живеете поне пет години - оборудван (или готов да бъде оборудван) с необходимите функции и пространство както сега, така и в бъдеще. 

2. Купувайте, за да подобрите живота си, а не да спекулирате с пари

Вашият дом е нещо повече от финансова инвестиция; там спите, ядете, приемате приятели, отглеждате децата си - там се случва животът Ви.

Пазарът на жилища е твърде непредсказуем, за да си купите дом само защото смятате, че той ще доведе до голяма краткосрочна финансова възвръщаемост. Най-вероятно ще живеете в този дом в продължение на няколко години, така че вашият първи приоритет трябва да бъде намирането на дом, който да отговаря на вашите нужди и да ви помогне да изградите живота, който искате. Апартаментите, които ние от Идея Хоум предлагаме, са точно това, от което имате нужда. Ние ще Ви предложим мечтания дом и уют, който няма да намерите другаде.

3. Фокусирайте се върху важното за вас

Съсредоточете се върху намирането на дом, който можете да си позволите, отговарящ на вашите нужди - но не се разсейвайте от лъскави функции, които могат да нарушат бюджета ви. Приятните за използване функции често повишават цената за неща, които не оценявате особено, след като първоначалното удоволствие отшуми.

Направете списък с основните си нужди както за желания дом, така и за желания квартал. Придържайте се към намирането на дом, който да отговаря на тези нужди.

4. Определете бюджет и се придържайте към него

Важно е да определите бюджет по-рано - в идеалния случай, преди дори да започнете да разглеждате домовете. Особено на по-конкурентните пазари, е изключително лесно да надхвърлим бюджета.

Най-често срещаният виновник? Местоположението. В това по всъщност няма нищо лошо. Качеството на близките училища има огромно значение и психолозите ни казват, че кратко пътуване до работното място подобрява живота ви. Но бъдете реалисти. Знайте за какво сте готови да правите компромиси - било то по-малко квадратура, ремонт на дома или различен квартал.

5. Пазете шестмесечен стратегически резерв

Въпреки че първоначалната вноска е значителен разход, също така е важно да се изгради стратегически резерв.

Този резерв трябва да покрива шестмесечни разходи за живот, в случай че се разболеете, изправите се пред неочакван разход или загубите работата си. Стратегическият резерв не само ще ви спаси от финансови затруднения при извънредна ситуация, но и ще осигури спокойствие.

6. Бъдете готови да се откажете

Купуването на дом е трудно и стресиращо, но в крайна сметка възнаграждаващо начинание, ако успеете да закупите дома, който отговаря на вашите нужди. Но е важно да не се разочаровате, в случай че не намерите веднага дом, който можете да си позволите с функциите, от които се нуждаете.

Не е очаквайте да намерите правилния дом за Вас веднага, но не се отчайвайте. Не бързайте, ще намерите мечтания дом, когато дойде правилния момент. Всеки човек търси и се нуждае от нещо различно, за това е важно да знаете какво искате и да не се отказавате.

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук  можете да намерите все още свободните ни апартаменти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.