Начало / Новини / Защо да застраховаме дома си

Новини

Защо да застраховаме дома си

Всичко най-важно за застраховането на дома 


Домът ни често се оказва най-голямата инвестиция, която ще направим през живота си. Освен това е и един от най-ценните активи, които притежаваме. Такава важна инвестиция не бива да се пренебрегва. Трябва да обръщаме голямо внимание на дома си и да се стараем да го предпазим. Застраховката ни осигурява спокойствие и сигурност - нещо от което всички се нуждаем.

Не бива да пренебрегваме рисковете. Защо да поемаме риск като можем да си осигурим спокойствие и да не се притесняваме. Има разходи, които могат да бъдат отложени или пренебрегвани, но застраховката не бива да е от тях. 

Причини да застраховаме дома си

  • Спокойствие и сигурност

Най-важната причина е именно спокойствието, което застраховката ни дава. Тя ни дава сигурност, от която всички се нуждаем. Определено комфорта, който ни осигурява е неминуем. Домът вероятно е най-голямата Ви инвестиция и трябва да се грижите за него подобаващо. Освен това, недвижимото имущество не се обезценява, а често е точно обратното и покачва цената си. Точно за това трябва да го предпазваме. По-добре да помислите за защита предварително, отколкото да търсите бързи решения в неприятна ситуация, особено когато става дума за Вашия дом.

  • Защита 

Хубавото при застраховката на дома е, че можете сами да изберете какво искате да бъде включено в защитата и покритието. Можете сами да прецените кое е важно за Вас и за какво не искате да рискувате. Избирате си спрямо Вашите потребности и застрахователя ще се съобрази с тях. Може да изберете само за недвижимо имущество или само за движимо имущество. Също така избирате и рисковете които да покрие. Разбира се, цената се променя спрямо това, което сте избрали. Когато избирате по-голям брой рискове, които да бъдат покрити, цената е по-висока. 

  • Помага ни да възстановим загубите

Застраховката не може да предотврати неприятните събития, които може да се случат, но тя е предпазна мярка. Застраховка на имущество най-често се отплаща с възстановяване на средства. При наличие на щети, унищожени или откраднати вещи, разбити врати/прозорци и други последици от влизане с взлом, възникване на пожар с катастрофални последици за интериора ще получим пари, с които ще може да поправим повреденото или да заменим липсващото.  

  • Банките изискват застраховка

Когато купуваме недвижимо имущество с ипотечен кредит, банките почти винаги изискват наличието на застраховка на жилището. Това е така, защото домът действа като обезпечение по заема, а банката иска да гарантира, че имуществото му е защитено. Тогава сме задължени да направим застраховка. Фактът, че банките разчитат именно на застраховка на дома трябва също да ни потвърди, че е много важно и може да ни осигури желаното спокойствие.  

  • Лесно и бързо

Много хора смятат, че застраховката отнема много време, но това не е така. Да застраховаш дома си е лесно и бързо. Не се изискват куп документи, нито цялата сума на веднъж. Тези застраховки могат да се изплащат на вноски. Често застрахователите имат пакетни предложения на застраховка „Имущество“, които включват определен набор от рискове и лимити на фиксирана цена. Това спестява време за индивидуално пресмятане на премията за всеки кандидат за застраховане, а клиентите са улеснени от факта, че за сключването на застраховката не се изисква попълване на въпросник, опис на имуществото и посещение от страна на представител на застрахователя. Дори да добавяте рискове, които не са включени  в тези предложения, няма да загубите много време. 

Застраховката определено не трябва да се пренебрегва. Когато купувате ново жилище и влагате много средства в него, е хубаво да бъдете сигурни и спокойни, че дори да му се случи нещо лошо, щетите ще бъдат покрити от застраховател. 

Всичко най-важно, което трябва да знаете за покупката на недвижими имоти можете да прочетете тук.

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.