Начало / Новини / Зеленото строителство в Източна Европа

Новини

Зеленото строителство в Източна Европа

Зеленото обновяване на сградите в Източна Европа става все по-популярно


“Зеленото строителство” съществува от години, но напоследък придобива все повече популярност. Хората започват все повече да мислят за здравословния начин на живот и за опазването на околната среда. Строителната индустрия е един от основните фактори за замърсяване и има голямо въздействие на околната среда. 

Според Съвета за зелено строителство на Обединеното Кралство, строителният сектор използва повече от 400 милиона тона материал годишно. Голяма част от този материал има неблагоприятно въздействие върху околната среда.

Най-важното от всичко това е как всъщност можем да опазваме природата и какво трябва да променим, за да спрем или поне намалим замърсяването. Именно тук идва и мястото на зеленото строителство. То има за цел да подобри качеството на живот на хората и на околната среда.

Зелено строителство

Зеленото строителство представлява система от практики и технологии, които имат за цел опазване на околната среда. Целта му е да намали влиянието на сградите над околната среда през целия им жизнен цикъл. Освен това оптимизира икономическата им стойност и ги прави по-комфортни и уютни за живущите. За разлика от нормалното строителство, от което се търсят краткосрочни приходи, устойчивото строителство се стреми да увеличи икономичността, ефективността и живота на сградите. Освен, че повишава всичко това, то намалява негативното влияние над околната среда и цели да създаде хармония между човека и природата.

Устойчивите сгради използват екологични и възобновяеми източници на енергия. Става въпрос не само за строителните материали, а и за ресурси в областта на отопление, охлаждане, водоснабдяване, електрозахранване и др. Всичко това създава една здравословна среда, която подобрява начина на живот.

Защо става все по-популярно

Зеленото строителство съществува от години, но напоследък започва да придобива все повече популярност. Това се дължи на факта, че има растящо търсене на сгради, които отговарят повече на екологичните стандарти.

В Източна Европа все повече компании се насочват към зелено преустройство на съществуващи сгради вместо към строителството на нови. Подобрява се изолацията или се поставят слънчеви панели. Тези преустройства и подобрения са по-ефективни по отношение на разходите в сравнение с новото строителство. Това се дължи на рязкото поскъпване на материали. Инфлацията е с изключително високо равнище, особено в региона. Повече информация за инфлацията можете да прочетете тук.

Според много специалисти, зеленото строителство или преустройство на сградите ще продължава да набира популярност в Източна Европа. Устойчивите сгради са много разпространени на запад. Те са много по-предпочитани както от купувачи, така и от строители. Устойчиви сгради се строят от все повече компании и според нас именно този вид строителство трябва да бъде насърчавано. 

Защо е важно?

Този вид строителство е важен както за околната среда, така и за хората. То ограничава негативните последици от строителството до минимум и подобрява начина на живот на живущите в тези сгради. Освен това оптимизира икономическата стойност, ефективността и живота на сградите. Както вече отбелязахме, устойчивите сгради използват екологични и възобновяеми източници на енергия. Всичко това създава една здравословна среда, която подобрява начина на живот. Устойчивите сгради подобряват значително човешкото здраве.

При устойчивите къщи се оптимизира комфортът на живущите - топлинен и звуков комфорт, сигурност, светлина, устойчивост, лесна поддръжка и управление. Това е благодарение на висококачествените материали и оптималните решения.

Строителният сектор влияе изключително много на околната среда и именно затова има голям потенциал да я защити и подобри. Чрез устойчивото строителство се цели да се намалят вредните емисии от строителството, както и да се ограничи изразходването на ресурси.

Кое да изберем

Важно е да избираме най-доброто за нашия начин на живот. Зеленото строителство подобряват значително човешкото здраве. То подобрява нашия начин на живот и създава здравословна среда.

Устойчивите сгради са най-добрия избор. Те са създадени именно, за да подобрят начина ни на живот и да създадат една по-добра среда за нас. Освен това те са най-добрия избор за инвестиция. Този вид строителство оптимизира икономическата стойност, ефективността и живота на сградите.

Ние от Идея Хоум подкрепяме изцяло устойчивото строителство. Стандартното строителство се стреми към краткосрочни приходи. Не се интересува от ефективността, продължителността на живот на сградите или екологичното им влияние. При устойчивото строителство е точно обратното. При него не е важно да има краткосрочни печалби, а дългосрочни, които наистина да си заслужават. 

Ние реализираме проектите си чрез най-добрите материали и инженерни практики. Те са винаги съобразени с най- новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност. 

Създаваме сградите си с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност. Всичко това допринася, хората намерили своя дом при нас да се чувстват уютно и комфортно.

Ние от Идея Хоум винаги целим да постигнем най-доброто. Искаме да създадем мечтания дом за Вас.

Ако тази тема Ви е интересна и искате да разберете още подробности за зеленото строителство и устойчивите сгради, можете да прочетете блог поста ни. '

Това са сградите, които ние предлагаме, а тук можете да намерите все още свободните ни имоти. Сигурни сме, че някой от тях отговаря на Вашите критерии и е подходящ за Вас. Надяваме се да успеем да сбъднем Вашите мечти и да намерите своя дом при нас. Изпратете ни вашето запитване и ние ще се свържем с Вас.