Начало / Сгради - Реализирани обекти / Жилищна сграда Народен герой 31

Жилищна сграда Народен герой 31

Жилищна сграда Народен герой 31

Жилищна сграда с гараж и подземни гаражи. Сградата е изградена в старата част на кв. Овча купел, ул. Народен герой № 31. Сградата е въведена в експлоатация с Разрешение за ползване № ДК – 07 – С - 33 / 20.02.2017 г.

Обща информация

Обектът се намира в "м. Овча купел ", гр. София, УПИ VIII-96, кв. 34, гр. София.

Входът на сградата е от към ул. Народен герой, както и рампа, която обслужва подземния гараж. Също така от там е и достъпа до един надземен двоен гараж и две паркоместа обособени на терена.

Във функционално отношение сградата бе предвидена за жилищно строителство с гараж и подземни гаражи и нивата са усвоени както следва:

На сутеренния етаж, кота ˗ 3.00, е разположен общ паркинг със 7 паркоместа, обособени в гаражни клетки, към всички е осигурена прилежаща зона за маневриране и рампа, също така има 4 мазета обслужващи нуждите на апартаментите. Стълбището е отделено с преддверие и посредством врата съгласно Наредба № Із-1971. Вертикалните комуникации са асансьор и стълбищна клетка, както и рампа обслужваща нивата от ± 0.00 до ˗ 3,00.

На 1-ви етаж или кота ± 0,00 са разположени вход с преддверие и помещение за охрана, един двоен гараж, два апартамента с прилежащи дворове, от които единия е обособен на две нива като на кота +2,80 са разположени две спални и една баня, както и стълбищна клетка с асансьор.

На 2-ри жилищен етаж или кота +2,80, са разположени два тристайни и един двустаен апартамент апартамент, както и стълбищна клетка с асансьор.

На 3-ти жилищен етаж или кота +5,60 са разположени два тристайни и два двустайни апартамента, както и стълбищна клетка с асансьор.

На 4-ти жилищен етаж или кота +8.40 са разположени три тристайни апартамента, както и стълбищна клетка с асансьор.

На 5-ти жилищен етаж или кота +11,20 са разположени два тристайни и два двустайни апартамента, както и стълбищна клетка с асансьор.

На 6-ти жилищен етаж или кота +14,00 са разположени два тристайни и един двустаен апартамент, както и стълбищна клетка с асансьор.

Конструкцията на сградата е масивна, с носещи стоманобетонни греди и колони. Външните зидове са изпълнени с тухли четворки, върху които са постави ефективна топлоизолация от 10см, съгласно проекта по ОВK част и изчисления по енергийна ефективност.

Конструктивната височина на сутерена е 3.20м, а за жилищната част е по 2,80м конструктивно и 2,60м светло.

Фасадите са оформени с един вид цветна силикатна мазилка тип съгласно обемно пространствената визуализация. Партера е оформен с каменен цокъл от антикиран варовик.